В Івано-Франківську розпочинається перший тур «Галицького шлягера»

В Івано-Франківську розпочинається перший тур «Галицького шлягера»

23.05.13 11:31 0 1020
В Івано-Франківську під патронатом голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка на сцені академічного обласного музично-драматичного театру о 19.00 стартує перший тур Всеукраїнської народної пісенної премії «Галицький шлягер».

«Це особлива подія в галузі української культури, зокрема, традиційного пісенного мистецтва, - зазначив на прес-конференції організатор заходу заслужений артист України Ярослав Борута. – Ми будемо починати з Івано-Франківська відроджувати, популяризувати справжню пісню, яку писали Івасюк, Білозір, Мозговий».

З цією метою на Прикарпаття завітали народні артисти України Анатолій Матвійчук, Микола Свидюк, Алла Попова, заслужена артистка України Марта Шпак, квартет «Гетьман» та багато інших артистів. Пісенний проект зацікавив не лише відомих, а й зовсім молодих співаків, які лише починають свій творчий шлях на українській сцені.

«Ми хочемо згадати кращі перлинки минулих літ і разом з тим запропонувати нашим глядачам і слухачам те краще, що народжене сьогоденням, - поділився голова оргкомітету «Галицького шлягера» відомий поет-пісняр, заслужений діяч мистецтв України, народний артист Вадим Крищенко. – На участь у проекті дали згоду всі, у кого на устах українська пісня. Її популяризація не зупиниться на цьому концертному варіанті, буде теле- і радіоверсія».

Від імені голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка творчих гостей Прикарпаття, які з’їхалися в область з різних куточків України, привітав його заступник Роман Іваницький. За його словами, збереження української мови, традицій, автентичності культури, популяризація рідної пісні - надважлива, свята справа. «Надзвичайно приємно, що поруч з корифеями виступатимуть молоді виконавці, - передав свої враження, побажавши артистам бурхливих оплесків на концерті, Роман Іваницький. – Ці молоді виконавці, виходячи на сцену, будуть сповідувати високу, гуманну політику старших колег. Впевнений, що «Галицький шлягер» здобуде постійне місце прописки в Івано-Франківську і буде можливість долучати до такого процесу все більше нових виконавців».

Вже зараз організатори «Галицького шлягера» сподіваються на те, що концертний захід стане всеукраїнським, і вони поширюватимуть рідну пісню, щиру за своїм змістом і ніжну за музикою, в усіх регіонах нашої держави.

«Сподіваюся, що «Галицький шлягер» підніме планку українського мистецтва, а його учасники продемонструють, як можна українську пісню представити у сучасній обробці», - зазначив на прес-конференції начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Володимир Федорак.

Організатори творчого заходу і його учасники висловили вдячність за підтримку голові облдержадміністрації Михайлу Вишиванюку, який конкретними діями і справами будує Україну, допомагаючи зберігати те найцінніше, що притаманне їй.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ