На Львівщині галицький академічний камерний хор гастролюватиме Європою

На Львівщині галицький академічний камерний хор гастролюватиме Європою

23.05.13 11:37 0 850
У рамках культурної співпраці між Україною та країнами Європейської Унії, з 21 до 31 травня 2013 року відбуватиметься гастрольне турне “Концерт симфонічної музики 2013” колективу Галицького академічного камерного хору під керівництвом народного артиста України, професора Яциняка Василя Ільковича спільно з Оркестром “К&К Philharmoniker”.

Основним організатором та мистецьким натхненником цього гастрольного проекту є австрійська концертна агенція “Да Капо”, очолювана Матіасом та Ларісою Кендлінґерами.

Відтак, заплановано проведення низки концертних заходів з виконання симфонічно-хорових творів у залах Берліну, Франкфурту-на-Майні, Дюссельдорфі, а також у Фредериксбері (Данія).

Творча співпраця Галицького академічного камерного хору та “Да Капо Музенмаркетінг ГмбХ” триває вже понад 10 років, а географія спільних гастрольних акцій охоплює практично усі європейські країни з виступами у найславетніших столичних концертно-філармонійних залах.

Довідка:

Навчання і стажування у видатних хормейстерів сучасності – керівників відомих хорових колективів України та Росії Василя Яциняка сприяло закладенню підвалин для створення у 1992 році на базі студентського хору “Львівської Політехніки” хорового колективу, що отримав назву “Львівський камерний хор”. Обов’язки художнього керівника та головного диригента Хору було покладено на маестро В.Яциняка, який за короткий проміжок часу доводить виконавську майстерність цього творчого колективу до рівня кращих зразків серед хорових колективів Західної України.

У 2003 році розпорядженням голови Львівської обласної державної адміністрації, на основі “Львівського камерного хору” було створено професійний колектив, перейменований у “Галицький камерний хор”, який із зміною статусу у 2008 році отримав назву “Галицький академічний камерний хор”.   

Впродовж свого існування творчий колектив Хору створив і представив українській та міжнародній громадськості достатньо велику кількість концертних програм, складених з високовіртуозних та глибокодуховних музичних творів знаних у світі композиторів: Й.-С.Баха, Л.ван Бетховена, В.-А.Моцарта, Й.Гайдна та ін.

Завдяки невтомній праці над розширенням власного концертного репертуару й високого рівня виконавської майстерності, колектив Галицького академічного камерного хору здобув численних шанувальників у багатьох країнах Європи.

Галицький академічний камерний хор – двічі лауреат конкурсу ім.Д.Січинського та лауреат ІІІ премії Міжнародного фестивалю-конкурсу “Гайнувка – 2008”.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ