Департамент охорони здоров’я Львівської ОДА застерігає про небезпеку харчових отруєнь

Департамент охорони здоров’я Львівської ОДА застерігає про небезпеку харчових отруєнь

23.05.13 14:06 0 882
У літній період різко зростає кількість харчових отруєнь. Найчастіше передача збудників харчового отруєння здійснюється через інфіковані харчові продукти. Щоб уникнути таких неприємних захворювань, радимо дослухатись до порад головного епідеміолога ДОЗ ЛОДА Наталії Тімко.

Зокрема,  вона радить використовувати для пиття лише перекип’ячену воду; дотримуватись правил особистої гігієни; не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання;  при неорганізованому відпочинку для пиття та приготування їжі мати з собою запас питної води; для миття посуду і рук використовувати тільки  перекип’ячену воду; перед споживанням овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити питною водою; для споживання дітьми – обдати окропом;  перед приготуванням та вживанням їжі обов’язково мити руки з милом; обов’язково мити руки після відвідування туалету; готову  їжу може зберігати без холодильника не довше 2-х годин; при виготовленні багатокомпонентних салатів з майонезом їх слід споживати лише в день виготовлення;

сирі продукти і сировина не повинні зустрічатися з готовими виробами на одному кухонному інвентарі(ножах, дошках для розробки, посуді).

У випадку виявлення перших ознак захворювання необхідно терміново звернутись до лікаря.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: нагороди ...
Наступна новина: Тернопільщина: головне ...

КОМЕНТАРІ