У Львові відбудеться презентація книги «Leopolis Consularі»

У Львові відбудеться презентація книги «Leopolis Consularі»

23.05.13 08:04 0 864
04 червня 2013 року  об 11.00 год. у Палаці Потоцьких (вул. Коперніка, 15) відбудеться презентація книги «Leopolis Consularі» видавництва «Літопис», присвяченої  історії  і сучасності функціонування у Львові іноземних консульських місій, починаючи з початку XVII століття і до сьогодення.

Даний проект, робота над яким тривала близько 4 років, реалізовано Дипломатичним клубом Львова, Представництвом МЗС України у Львові та Факультетом міжнародних відносин ЛНУ ім. І.Франка.

Видання «Leopolis Consularі» – це перша спроба ознайомити громадськість з історією та сучасністю діяльності у місті Львові великої кількості іноземних консульських установ.  Більшість матеріалів, документів та фотографій публікуються вперше.

Готуючи дану книгу, учасники проекту прагнули продемонструвати, що місто Лева завжди було осередком не тільки культурного, мистецького, торгівельного життя в Галичині, але й важливим дипломатичним центром.

Разом з тим, ця книга є лише «першою ластівкою», покликаною привернути увагу і спонукати до подальшого вивчення маловідомих сторінок дипломатичної історії Львова.

Від організаторів у презентації візьмуть участь: представники консульських установ іноземних держав, що працюють у Львові, Представництва МЗС України у Львові, Факультету міжнародних відносин ЛНУ ім. І. Франка, а також видавництва «Літопис».

До участі в урочистості запрошені керівництво Львівської області, м.Львова, а також представники громадськості, наукових кіл, духовенства та ін.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: 26 травня у Луцьку ...

КОМЕНТАРІ