Чернігів: УТОГ святкує 80-річчя

Чернігів: УТОГ святкує 80-річчя

23.05.13 08:08 0 962
У Чернігові пройшли урочистості з нагоди 80-річчя від часу заснування Українського товариства глухих, що відзначається на початку червня цього року.

У будинку культури обласного товариства до ювілею було розгорнуто виставку творчих робіт учнів спеціалізованих шкіл Чернігівщини, де навчаються діти із вадами слуху, а також презентовано продукцію учбово-виробничого підприємства.

Представників обласної організації привітали голова президії УТОГ Юрій Максименко, в.о. заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Леонід Подоляк, перший заступник голови Чернігівської обласної ради Іван Коробка та Чернігівський міський голова Олександр Соколов.

Ю.Максименко зазначив, що за весь період свого існування організація мала підтримку і розуміння з боку органів влади. Зокрема, він перед урочистостями зустрівся з головою ОДА Володимиром Хоменком та міським головою Олександром Соколовим. Під час зустрічей обговорено шляхи вирішення проблемних питань і перспективи розвитку організації та підприємства УТОГ.

Міський голова підкреслив, що завжди з хвилюванням відвідує організацію УТОГ. Він подякував за роки спільної плідної праці."Я не вмію говорити руками, але ви навчили мене читати по очах", - сказав керівник міста. Також він привітав сурдоперекладачів з міжнародним професійним святом, що відзначалося 20 травня.

З нагоди ювілею гості вручили почесні грамоти та подяки. Завершилися урочистості святковим концертом.

Довідка: Українське товариство глухих (УТОГ)створено у 1933 році. Метою його діяльності є організаційне об'єднання громадян з вадами слуху, захист їхніх інтересів та забезпечення інтеграції у навколишнє середовище.

На до складу УТОГ входять 24 обласні та Кримська автономно-республіканська організація, а також понад 130 територіальних організацій, що загалом об'єднують понад 50 тисяч громадян України з порушенням слуху.

Чернігівська обласна організація як осередок Українського товариства глухих об’єднує 1764 осіб з вадами слуху, які перебувають на обліку в шести територіальних організаціях (Чернігові, Прилуках, Новгород-Сіверському, Бахмачі, Ніжині, Козельці).

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 26 травня у Луцьку ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ