Житомирський коледж культури і мистецтв імені Івана Огієнка відзначив 55-річчя

Житомирський коледж культури і мистецтв імені Івана Огієнка відзначив 55-річчя

23.05.13 13:15 0 1018
22 травня у Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги відбулися святкові урочистості з нагоди 55-річчя Житомирського коледжу культури і мистецтв імені Івана Огієнка. Привітати викладачів, студентів і випускників навчального закладу прийшли заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, заступник голови обласної ради Михайло Чигир, заступник Житомирського міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Наталія Леонченко, начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Градовський, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський. Окреме привітання прозвучало у зверненні Міністра культури України Леоніда Новохатька, з яким ознайомила присутніх гостя святкувань – головний спеціаліст департаменту формування державної політики у сфері культури, мистецтв та освіти Міністерства культури України Майра Османова.

Житомирський коледж культури і мистецтв імені Івана Огієнка – не лише сучасний навчальний заклад першого рівня акредитації зі своє історією і самобутніми традиціями, а й осередок збереження багатовікових надбань української культури. За час свого функціонування цей коледж удостоївся багатьох нагород і відзнак. Так, за заслуги з відродження духовності та утвердження Помісної Православної церкви у 2006 році коледж було нагороджено орденом Святого Миколая Чудотворця, а його директора – орденом Святого Архистратига Михаїла.

Відкриваючи урочистості, директор Житомирського коледжу культури і мистецтв імені Івана Огієнка Микола Покропивний акцентував на здобутках навчального закладу та його працівників. «Ми пишаємося творчими колективами, які здобули визнання за межами нашої області та навіть держави і представляють наш коледж, – це народний ансамбль танцю „Унава“ під керівництвом народного артиста України Рафаїла Малиновського, народний хор коледжу під керівництвом заслуженого працівника культури Мирона Грицевича, жіночий академічний хор коледжу під керівництвом головного диригента Тетяни Гордєєвої. Крім того, група наших студентів, котрі навчаються за спеціальністю „Образотворче мистецтво“, на всеросійській виставці „Людина і космос“ здобула першу премію», – повідомив Микола Покропивний.

У своєму вітальному слові заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих зазначив: «Потужний потенціал викладацького складу, модернізована матеріально-технічна база, сучасні інноваційні технології навчання зробили Житомирський коледж культури і мистецтв імені Івана Огієнка одним із престижних закладів України». Заступник очільника області побажав навчальному закладу процвітання і наголосив: «Я щиро вірю, що жоден студент ніколи не пошкодує про свій вибір навчатися саме у цьому закладі, а більше того, з гордістю у майбутньому констатуватиме, що є випускником Житомирського коледжу культури і мистецтв імені Івана Огієнка». Також Ярослав Долгих пообіцяв сприяти у збільшенні фінансування коледжу.

Заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих і заступник голови обласної ради Михайло Чигир із нагоди 55-річчя Житомирського коледжу культури і мистецтв імені Івана Огієнка вручили почесні грамоти та іменні години обласної ради викладачам навчального закладу – Ніні Скорик і Миколі Марцелюку. А директор Житомирського коледжу культури і мистецтв імені Івана Огієнка Микола Покропивний отримав із рук посадовців найвищу нагороду області – відзнаку «Честь і слава Житомирщини».

Начальники профільних управлінь – Юрій Градовський і Олександр Пастовенський – також вручили грамоти представникам викладацького складу коледжу.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині на пожежі ...
Наступна новина: У Львові сихівська ...

КОМЕНТАРІ