Житомирщина достойно представила свою сільськогосподарську продукцію на 25-й міжнародній агропромисловій виставці „Агро-2013” у Києві

Житомирщина достойно представила свою сільськогосподарську продукцію на 25-й міжнародній агропромисловій виставці „Агро-2013” у Києві

23.05.13 15:24 0 836
„Житомирська область з-поміж інших регіонів України має свої особливості. Ми зберегли багатопланове багатогалузеве сільське господарство. В області широко представлені зернові: пшениця, ячмінь, кукурудза, гречка. Хлібороби Житомирщини вирощують левову частку жита групи А, без якого неможливо спекти гарний чорний хліб. У регіоні відроджується льонарство, хмелярство, розвивається тваринництво – область має 138 тис. корів”, - про це заявив голова облдержадміністрації Сергій Рижук під час відвідування експозиції Житомирської області, представленої на 25-й міжнародній агропромисловій виставці „Агро-2013” у Києві. Керівник області наголосив, що цій виставці в області надається велике значення, адже тут представлені кращі досягнення трударів.

До складу делегації Житомирщини також увійшли голова обласної ради Йосип Запаловський, заступник голови облдержадміністрації Микола Дейсан, директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Дідківський, голови районних адміністрацій, голови районних рад, керівники, спеціалісти кращих господарств. Серед учасників експозиції Житомирщини – товариство з обмеженою відповідальністю „Золотий коровай” (м. Житомир), Житомирський та Андрушівський маслозаводи, м’ясокомбінат та лікеро-горілчаний заводи з Житомира, Бердичівський та Радомишльський пивоварні заводи, крупозавод „Озерянка” Житомирського району та інші – всього 20 підприємств.

Оцінюючи цьогорічну виставку, Сергій Рижук висловив побажання, щоб Україна була краще представлена в плані сільськогосподарської техніки, і зазначив, що недавно повернувся з Республіки Білорусь, яка має багато досвіду у цій сфері.

„Ми маємо у себе в області розмаїття продукції, виробляємо все, що необхідно для життя наших людей. Наша мета – поетапно і поступово йти до найкращих традицій у якості продукції, - вважає очільник області. – Область працює над тим, щоб зберегти фермерські господарства, які займаються органічним виробництвом, планується разом з представниками бізнесу відновлення в області свинокомплексів”.

„Всі товари, що представлені в експозиції Житомирської області, - якісні, натуральні, найкращі”, - підсумував побачене Сергій Рижук.

Довідково: У щорічному ярмарку українських досягнень, який проходить на території Національного комплексу „Експо-центр України”, представлені найкращі досягнення аграрних підприємств і господарств усіх областей України, нові зразки сільськогосподарської техніки вітчизняного та іноземного виробництва, низка продукції інших секторів агропромислового комплексу.

„Агро-2013” охоплює всі сфери сільського господарства: тваринництво, рослинництво, овочівництво, садівництво, агрохімію, грибівництво, рибне господарство, техніку, обладнання та запасні частини, альтернативну енергетику та енергозберігаючі ресурси, системи автоматизації і управління, інноваційні технології.

В „Агро-2013” беруть участь 1224 вітчизняних та закордонних товаровиробники. Зарубіжжя представлене 14 країнами: Білорусією, Італією, Німеччиною, Китаєм, Молдово, США, Туреччиною.

Виставка триватиме до 25 травня.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина вшановує ...
Наступна новина: Абідаль відхилив пропозицію ...

КОМЕНТАРІ