Житомирщиною пройде Міжнародне ралі на ретро-автомобілях

Житомирщиною пройде Міжнародне ралі на ретро-автомобілях

23.05.13 16:49 0 868
За сприяння «Автомобільної федерації України» 19-23 червня 2013 року дорогами нашої Батьківщини проходитиме Міжнародне автомобільне ралі на ретро-автомобілях «Пекін-Париж».

Міжнародне ралі «Пекін-Париж» є однією з найбільших подій в автомобільному світі України. У прогоні братиме участь 111 ретро-автомобілів з понад 20 країн світу. Всього на ралі зареєстровано 224 учасники – водії та супроводжуючі особи.

«Трансконтинентальне ралі такого рівня проходитиме дорогами України вперше й сприятиме розвитку ретро-автомобілізму, автотуризму та промоції туристичної привабливості нашої країни, а також розвитку автомобільного спорту в Україні», - впевнені у Автомобільній федерації України.

Довідково: Міжнародне ралі ретро-автомобілів «Пекін-Париж» проводиться раз на три роки під егідою Endurance Rally Association. У 2013 році воно відбудеться вже вп’яте.

Автопробіг The 5th Peking to Paris Motor Challenge 2013 пройде за маршрутом: Китай - Монголія - Росія - Україна - Словаччина - Австрія - Швейцарія - Франція. За 33 дня загальний пробіг складе 12247 кілометрів (7610 миль). Старт з Пекіна відбудеться 28 травня, фініш – 29 червня в Парижі.

19 червня учасники ралі перетнуть кордон України на митному переході «Готівка» між Білгородом і Харковом у супроводі волонтерів-байкерів та розташуються на ніч в Харкові. Вранці 20 червня відбудеться урочистий старт на площі Свободи в сторону Києва. Київ відведений на днювання. 20 і 21 червня машини будуть ремонтуватися, а екіпажі - відпочивати і милуватися красою столиці України.

Для учасників пробігу готується екскурсійна і культурна програма. Урочистий старт з Києва у сторону Львова відбудеться 22 червня. До вечора команди прибудуть на ночівлю в старовинне місто на заході України. А вже вранці 23 червня відбудуть рухатися в сторону українсько-словацького кордону.

Міжнародне ралі на ретро-автомобілях \"Пекін-Париж 2013\" організовано британською компанією з Endurance Rally Association, яка спеціалізується на аналогічних проектах по всьому світу. Почесний обов\'язок приймати учасників пробігу в Україні випав Автомобільній Федерації України (ФАУ).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ