Організації Житомирщини запрошуються до участі у Конгресі ініціатив Східної Європи

Організації Житомирщини запрошуються до участі у Конгресі ініціатив Східної Європи

23.05.13 17:25 0 894
Протягом 1-3 вересня у місті Любліні (Республіка Польща) відбудеться Конгрес ініціатив Східної Європи.

Конгрес ініціатив Східної Європи (далі – Конгрес або КІСЄ) є одним із найважливіших заходів аналітичного Центру Східних Компетенцій, який створено за ініціативою міста Любліна та Управління Люблінського воєводства, що входить до системи ООН. Головним завданням Конгресу є каталогізація та класифікація знань і досвіду міжнародної співпраці між Польщею, Європейським Союзом та їх східними партнерами.

Під час проведення Конгресу 11-13 вересня 2012 року відбулося 16 дискусійних панелей, дві з яких – пленарні засідання (початкова та заключна), у рамках чотирьох програмних сфер – добре управління, громадянське суспільство, культура без кордонів, наука/освіта. У дебатах брали участь 237 осіб, серед яких – 50 учасників із України, Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Казахстану, Молдови, Німеччини, Румунії, Сербії, Швейцарії та Росії.

Результатом згаданого заходу стала підготовка узагальнених рекомендацій за напрямами, які було направлено відповідним організаціям, що відповідають за співробітництво ЄС з його східними сусідами. Ці рекомендації є позицією у дискусії, що відбуваються протягом останніх років, на тему напрямків розвитку наднаціональної співпраці та очікувань щодо проекту, яким є Східне Партнерство. Водночас рекомендації виявляють потребу вираження спільної для Центрально-східної Європи позиції з урахуванням точок зору Польщі та Любліна. Організаторам Конгресу вдалося зібрати разом учасників, які висловили почуття відповідальності за формування стосунків зі східними сусідами Європейського Союзу. Це також є виявом потреби рівноправної участі у формуванні цілісного бачення розвитку Європи.

Цьогоріч у рамках Конгресу запланована участь представників культурного/освітнього середовища, органів державної влади, місцевого самоврядування тощо. Програма КІСЄ-2013 передбачатиме 7 напрямків: культура для Східного партнерства, добре управління, туризм, соціальні інновації, освіта/наука, громадянське суспільство, соціальна відповідальність бізнесу.

Організатори Конгресу запрошують зацікавлені організації Житомирщини до участі, обміну коментарями та пропозиціями щодо рекомендацій КІСЄ, а також підтримувати ініціативи люблінського Центру східних компетенцій у активізації ефективної та тривалої транснаціональної співпраці.

Участь у Конгресі є безкоштовною. Детальна інформація про згаданий захід, а також порядок реєстрації його учасників розміщені на веб-сторінці (польською/англійсько/російською мовами) за адресою: http://kongres.lublin.eu.

Ключові дати реєстрації учасників Конгресу:

• 15 серпня 2013 року – завершення реєстрації осіб, котрі потребують отримання візи;

• 15 вересня 2013 року – завершення реєстрації для всіх учасників.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Буковині дотримання ...
Наступна новина: Заступник глави місії ...

КОМЕНТАРІ