На Чернігівщині "Запобігти, врятувати, допомогти"

На Чернігівщині "Запобігти, врятувати, допомогти"

23.05.13 12:30 0 828
Саме під таким гаслом 21 травня 2013 року у Бобровиці на базі ЗОШ №1 відбулась Всеукраїнська акція, ініціатором якої виступили Державна служба надзвичайних ситуацій у Бобровицькому районі. Також до організації і проведення даного заходу активно підключились співробітники ДАЇ, газова та медична служби. Метою акції було навчання підростаючого покоління правилам пожежної безпеки, дорожнього руху, поведінки на водоймах та в інших різноманітних життєвих ситуаціях, а також ознайомлення з методами надання першої медичної допомоги. Разом з цим присутні мали можливість наочно побачити дії пожежно-рятувальної служби, ДАЇ, газової та медичної служб в екстремальних ситуаціях.

Тепла та сонячна погода лише сприяла проведенню акції і всі події розгортались по розробленому сценарію. Спочатку лекція представників ДСНС у Бобровицькому районі про те, як потрібно поводитись на водоймищах, рятувати потопаючого та надавати першу медичну допомогу.

Наступний етап акції - ознайомлення з правилами дорожнього руху та технічними засобами підрозділів ДАЇ, медичної та газової служб району. Спеціальні засоби захисту працівників міліції, озброєння, прилади контролю швидкості, сигнали регулювальника на перехрестях - все це було продемонстровано і викликало не аби який інтерес присутніх.

Ще один етап акції – ознайомлення із заходами пожежної безпеки, демонстрація методів боротьби з пожежами та можливостей пожежно-рятувальних підрозділів. Надходить повідомлення про виникнення умовної пожежі. По тривозі виїздить черговий караул рятувальників, який швидко ліквідує пожежу за допомогою піни. Також гостям свята продемонстрували роботу водяних стволів та механічних агрегатів, що маються на озброєнні потужного пожежно-рятувального автомобіля. Діти власноручно спробували подати воду на умовну пожежу. Коли ж проходила демонстрація роботи стаціонарного лафетного ствола, це визвало задоволення у дітей.

Під час проведення заходу, діти багато нового пізнали про нелегкі будні рятувальників, ДАІ, медичної та газової служб та про необхідність дотримання заходів безпеки у повсякденному житті.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Збірна України (U-19) ...
Наступна новина: В Тернополі сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ