Двоє чоловіків, які жорстоко вбили у Рівному пенсіонерку, постануть перед судом

Двоє чоловіків, які жорстоко вбили у Рівному пенсіонерку, постануть перед судом

23.05.13 10:24 0 874
Прокуратурою Рівненської області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо двох громадян, які підозрюються в умисному вбивстві 64-річної Зінаїди у м.Рівному.

Досудовим розслідуванням, яке проводилося СУ УМВС України в Рівненській області, встановлено, що злочин вчинили двоє чоловіків на ім'я Павло, 49 та 30 років, останній з яких громадянин Росії. З метою незаконного заволодіння чужим майном вони проникли в житловий будинок на вулиці Залізничній обласного центру, викрали майно, задушили господиню, та, щоб приховати злочин, підпалили помешкання. Після цього на легковому автомобілі жертви залишили місце події.

З'ясовано також, що вказані особи у будинку, де скоїли злочин, в липні 2012 року виконували ремонтні роботи, після чого в них виник умисел на скоєння крадіжки. Під час встановлення кондиціонеру у літній кухні домогосподарства вони незаконно розмістили дистанційно керовану сигналізацію, завдяки якій отримували інформацію про перебування у приміщенні людей.

Обом чоловікам інкриміновано злочини, передбачені п.6, п.9, п.12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство з корисливих мотивів, з метою приховати інший злочин, вчинений за попередньою змовою групою осіб), ч.4 ст.187 (розбій), ч.3 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), ч.2 ст.28, ч.2 ст.194 (умисне знищення майна), ч.2 ст.28, ч.1 ст.182 (порушення недоторканості приватного життя).

49-річному Павлу доведеться відповідати ще й за зберігання зброї без передбаченого законом дозволу (ч.1 ст.263 КК України), оскільки під час обшуку у нього по місцю проживання було вилучено також саморобний пістолет, перероблений із стартового.

Обвинувальний акт щодо вказаних осіб переданий до Рівненського міського суду для розгляду. На вирок підсудні очікуватимуть у слідчому ізоляторі.

Державне обвинувачення по кримінальному провадженню підтримують працівники відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення прокуратури області.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ