Четверо раніше судимих рівнян знову опинилися на лаві підсудних

Четверо раніше судимих рівнян знову опинилися на лаві підсудних

23.05.13 08:00 0 906
Четверо раніше судимих за різними статтями Кримінального кодексу України рівнян знову опинилися на лаві підсудних. Подружжя Роман та Інна та їхні знайомі Юрій і Олена впродовж серпня-вересня 2012 року кілька разів намагалися винести з одного з рівненських торгових центрів продукти. Найбільш їх цікавили цигарки, кава і… шоколад.

Крадіжку у супермаркеті рівняни спланували на вечір 31 серпня. Щоправда, того дня "до справи" не залучили Інну. Трійця спробувала винести за межі об’єкта цигарки різних фірм на суму близько двох з половиною тисяч гривень. Наступний похід до торгового центру вже в повному складі відбувся 11 вересня близько 18-ї години. "Клієнти" знову спробували пронести повз касовий апарат цигарки й шоколадку на загальну суму 1 100 гривень. Із краденим їх затримали працівники охорони при виході з супермаркету.

Цей кримінальний квартет перебуває на обліку у лікаря-нарколога. Більше того, подружжя, 35-річний Роман та 24-річна Інна, раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності за ч.2 ст.309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання наркотичних речовин, вчинене повторно), 28-річний Юрій - за ч.2 ст.185 ККУ (крадіжка). За ч.1 цієї ж статті було засуджено й 41-річну Олену, яка виховує двох неповнолітніх дітей.

— При призначенні покарання Рівненський міський суд врахував ступінь тяжкості злочинів, дані про винних, обставини, що пом’якшують і обтяжують покарання, — розповів Ілля Клімашевич, прокурор прокуратури м.Рівне, який підтримував державне обвинувачення в суді. — Юрія Т., Романа Н., Олену К. та Інну Н. визнано винними у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно, за попередньою змовою групою осіб). Відтак, Юрій отримав 3 роки ув’язнення, Роман за сукупністю злочинів — 5 років 2 місяці ув’язнення. Олену К., матір двох дітей, позбавили волі на 2 роки. Однак на підставі ст.75 КК України її звільнять від відбування покарання, якщо вона впродовж 2 років не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї обов’язки. Жінці залишили попередній запобіжний захід — підписку про невиїзд. Інні Н. суд до призначеного покарання — рік позбавлення волі — частково приєднав невідбуте покарання за попереднім вироком Рівненського міського суду від 29 травня 2012 року. Відтак, Інна за ґратами проведе 2 роки 2 місяці.

Вирок суду набрав законної сили.

Прес-служба прокуратури м.Рівне
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Клієнти АЦСК ІДД мoжуть ...
Наступна новина: 24.05 в Ужгороді ...

КОМЕНТАРІ