Україна спростовує звинувачення Росії у блокуванні її військ у Придністров’ї

Україна спростовує звинувачення Росії у блокуванні її військ у Придністров’ї

23.05.13 13:38 0 1007
МЗС України спростувало звинувачення Росії у нібито блокуванні її війська у Придністров’ї. Таку заяву зробив помічник міністра оборони Російської Федерації, генерал-полковник Валерій Євневич. Він стверджує, що постачання миротворчим підрозділам заблоковано, а його самого не пропустили з території України у Придністров’я. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як повідомив Радіо Свобода виконувач обов’язків директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, українська сторона забезпечує транзит до Придністровського регіону Молдови автомобільних вантажів для російського військового контингенту. Порядок транзиту до цього регіону продукції військового призначення для об’єднаної групи військ Росії, який здійснюється через територію України, передбачає попереднє узгодження з Молдовою, наголосив Перебийніс.

За його словами, «за інформацією компетентних органів України, фактів відмов громадянинові Російської Федерації Валерієві Євневичу у пропуску через державний кордон України не зафіксовано».

Російські війська ввели як миротворчий контингент у Придністровський регіон Молдови у 1992 році; тоді ж розпочалися міжнародні переговори про статус самопроголошеної Придністровської республіки. 23–24 травня цього року в Одесі відбудеться черговий – восьмий – раунд офіційних переговорів з придністровського врегулювання у форматі «5+2» (відоме як засідання «Постійної наради з політичних питань в рамках переговорного процесу з придністровського врегулювання»).
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: на ...

КОМЕНТАРІ