Іран і «Хезболла» посилили підтримку влади Сирії – Британія

Іран і «Хезболла» посилили підтримку влади Сирії – Британія

23.05.13 09:46 0 999
Міністр закордонних справ Великої Британії Вільям Гейґ заявив що Іран і войовничий ісламістський рух «Хезболла» з Лівану надають режимові президента Сирії Башара аль-Асада дедалі більшу підтримку. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Виступаючи на прес-конференції у столиці Йорданії Аммані, Гейґ додав, що Британія закликатиме світову спільноту найближчими днями призначити термін міжнародної конференції, яка мала б спробувати покласти край дворічному конфліктові в Сирії.

Гейґ перебуває в Аммані для зустрічі з представниками країн із групи «друзів Сирії», які підтримують опозицію Асадові. У зустрічі беруть участь також чільні дипломати з Єгипту, Італії, Йорданії, Катару, Німеччини, Об’єднаних Арабських Еміратів, Саудівської Аравії, Сполучених Штатів Америки, Туреччини і Франції.

Башар аль-Асад і велика частка його наближеного владного кола належать до сирійських алавітів – течії шиїтського різновиду ісламу; шиїтський іслам є державною релігією Ірану, радикальний рух «Хезболла» також об’єднує шиїтів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ