відбувся обласний етап Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежників-рятувальників та обласний чемпіонат з пожежно-прикладного спорту серед юнаків

відбувся обласний етап Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежників-рятувальників та обласний чемпіонат з пожежно-прикладного спорту серед юнаків

23.05.13 08:27 0 863
22 травня, виборювати першість та право представляти Тернопільщину на Всеукраїнському фестивалі ДЮП та на всеукраїнських змаганнях з пожежно-прикладного спорту до обласного центру прибули кращі команди юних пожежників-рятувальників та юнацькі команди з пожежно-прикладного спорту.

Урочисте відкриття заходу розпочалось на навчально-тренувальній базі Управління ДСНС в області. Учасників змагань привітали представники органів влади, які відзначили, що Фестиваль дружин юних пожежних є дуже важливим святом, яке виховує у дітей та молоді патріотичні почуття та формує бажання рятувати та допомагати. Також вони побажали присутнім гарного настрою, а юним спортсменам – перемог.

Першість області в змаганнях з пожежно-прикладного спорту серед юнаків на спортивно-тренувальній базі У ДСНС виборювали команди з усієї Тернопільщини. Змагалися у подоланні 100-метрової смуги з перешкодами, підйомі по штурмовій драбині у вікна другого й третього поверхів учбової вежі та в пожежній естафеті.

Головними вимогами до юних спортсменів є швидкість, вправність та витримка – ті ж вимоги, які пред’являються й до професійних рятувальників, які щодня перебувають у повній бойовій готовності і за першим викликом негайно приходять на допомогу. Серед учасників обов’язково, будуть ті, що згодом стануть справжніми майстрами пожежно-прикладного спорту, будуть й такі, що в недалекому майбутньому поповнять ряди служби цивільного захисту і майстерність продемонстрована на спортивному майданчику обов’язково стане їм в пригоді під час виконання реальних бойових завдань, а можливо й допоможе врятувати не одне людське життя.

Паралельно зі спортивними перегонами, на Театральному майдан міста та на сцені обласного драматичного академічного театру імені Т.Г.Шевченка свої вміння презентували шість найсильніших команд області, що пройшли відбір на районних, міських та зональних етапах фестивалю дружин юних пожежників-рятувальників. Команди-учасниці показали знання пожежно-рятувальної справи, правил безпечної життєдіяльності, продемонстрували вокальні, артистичні та танцювальні таланти.

Начальник Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області генерал-майор служби цивільного захисту Євген Лукавий відзначив, що такі змагання є вкрай важливими, адже формують у підростаючого покоління навики безпечної поведінки, навчають не губитися в надзвичайних ситуаціях і вміти зберегти власне життя та врятувати інших. – Такі заходи в Тернопільській області вже давно стали традиційними, багато хто з учасників команд виріс і поповнив ряди служби цивільного захисту, а це значить, – підкреслив він, – що у нас підростає надійна зміна!

Жюрі визначило переможців: право представляти область у фіналі всеукраїнського Фестивалю ДЮП здобула команда ЗОШ № 2 з міста Тернополя. У всеукраїнському чемпіонаті з пожежно-прикладного спорту прийматимуть участь юні спортсмени з міста Збараж.

На Театральному майдані обласного центру цього дня був проведений показ аварійно-рятувальної техніки, яка є на озброєнні підрозділів Управління ДСНС України у Тернопільській області. Рятувальне обладнання викликало неабияке зацікавлення тернополян. Особливе захоплення таким заходом виявили діти та підлітки. Чи не кожному кортіло відчути себе в ролі вогнеборця. Рятувальники охоче допомагали всім бажаючим приміряти обладунки пожежного, піротехніка та давали вичерпні відповіді на всі запитання відвідувачів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кубок європейських ...
Наступна новина: На Львівщині 23 травня 2013 ...

КОМЕНТАРІ