Студенти України і працюватимуть, і розважатимуться у Тернополі найближчих вихідних

Студенти України і працюватимуть, і розважатимуться у Тернополі найближчих вихідних

23.05.13 10:33 0 882
Протягом 24-26 травня у Тернополі триватиме студентський фестиваль “Studfest 2013”. Напередодні заходу з цього приводу в сесійній залі Тернопільської міської ради відбулася конференція.

Фестиваль проходитиме в рамках проекту “Тернопіль – студентська столиця України”. Дійство відбудеться завдяки спільним зусиллям ГО “Файне місто”, Тернопільської міської ради та студентського порталу “Студентська столиця” (sc.te.ua).

Згідно розпорядження міського голови створено оргкомітет з підготовки та проведення фестивалю у Тернополі. До його складу увійшли керівники структурних підрозділів міськради, комунальних підприємств та представників ГО “Файне місто”. Сергій Надал особисто проводив наради з підготовки фестивалю.

«Проект Студентська столиця об’єднав студентське самоврядування міста, керівництво навчальних закладів, громадських організацій та Тернопільську міську раду заради єдиної мети. Ця мета – позиціонувати Тернопіль як місто, найбільш комфортне для здобуття вищої освіти», - зазначив очільник міста.

Тож протягом трьох днів у Тернополі понад 200 студентів з різних міст нашої держави аналізуватимуть стан студентського самоврядування України та пропонуватимуть шляхи його вдосконалення, презентуватимуть короткометражні фільми про свою альма-матер, позмагаються за звання кращої спортивної та інтелектуальної команди і встановлять два студентські рекорди України.

В рамках студентської столиці проведено уже близько 100 заходів, зокрема це: форум кар’єри, ярмарок університетів, школа громадської активності, виставка світлин «Тернопіль очима іноземців», інформаційний портал Студентська столиця, студентська доба та ін.

За словами голови ГО «Файне місто» Рустама Єргешова, «Studfest 2013» – це перший всеукраїнський проект в рамках Студентської столиці.

«Фестивалем Studfest 2013 ми хочемо довести, що студенти - це не розваги та алкоголь, а активна частина суспільства, носії інновацій та змін. Змінюючись та розвиваючи себе, студенти покращують рівень освіти в Україні, посилюють роль студентського самоврядування, та реалізовують соціально важливі проекти», – зауважив Рустам Єргешов.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Туреччині поліція ...
Наступна новина: Чернівці: Виїзну ...

КОМЕНТАРІ