Тернопільщина: в області спостерігається покращення епізоотичної ситуації щодо захворюваності на сказ

Тернопільщина: в області спостерігається покращення епізоотичної ситуації щодо захворюваності на сказ

23.05.13 12:04 0 873
Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Юрій Желіховський провів засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, яка діє при ОДА. Одне із питань порядку денного стосувалося епізоотичної ситуації в області щодо сказу.

Як було зазначено під час засідання, наразі в області, у порівнянні з відповідним періодом 2012 року, спостерігається покращення ситуації щодо цього захворювання.

Із 10 визнаних у 2013 році неблагополучних пунктів – у 2 вже завершено оздоровчі заходи і вони зняті з обліку.

Виступаючі відзначили, що проблемним залишається питання великої чисельності популяції лисиць, які є основними перенощиками збудника сказу. Показник їх кількості становить 3 гол. на 1 тис. га угідь. Залишається невирішеним питання зростання кількості безпритульних тварин.

Заслухавши інформацію, члени комісії доручили державній службі ветеринарної медицини забезпечити виконання плану щеплень тварин від сказу.

Управлінню лісового та мисливського господарства доручено вжити заходів з контролю чисельності лисиць в мисливських угіддях.

Також члени комісії рекомендували Тернопільській міській раді до 1 серпня 2013 року розглянути питання щодо завершення будівництва і введення в дію притулку для тварин у с.Дичків Тернопільського району.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ЄС почав саміт на тему ...
Наступна новина: У Львів приїжджає 14-й ...

КОМЕНТАРІ