У Тернополі заарештовано трьох свободівців

У Тернополі заарештовано трьох свободівців

23.05.13 16:25 0 1071
21 травня 2013 року в Тернопільському міськрайонному суді відбулося засідання у справі свободівців Ігора Костюка, Богдана Кагітіна та Андрія Юкала. Націоналістів звинуватили в порушенні громадського порядку під час зустрічі з народними депутатами України 9 травня в парку Слави у Тернополі.

Суд визнав свободівців винними у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 185 КУПАП, а саме у злісній непокорі працівникам правоохоронних органів, та постановив накласти на них адміністративне стягнення у вигляді адміністративного арешту на 3 доби. Таким чином, за рішенням суду Ігоря Костюка, Богдана Кагітіна та Андрія Юкала було притягнуто до адміністративної відповідальности.

"Тернопільські правоохоронці ніяк не можуть заспокоїтися через події 9 травня. Як бачимо, судова система повністю підкоряється не закону, як належить, а чинній владі. Ми стали свідками ганебної ситуації, коли ні в чому не винних людей покарали, не зважаючи на реальні обставини і їхню правоту, адже насправді заарештовані не чинили жодних провокацій і не порушували правопорядку. Укотре ми переконалися, що за нинішнього режиму справедливости в державі немає і бути не може", – зазначив голова Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Роман Навроцький.

Нагадаємо, що 9 травня, незважаючи на повну відсутність правових підстав, грубо порушивши вимоги Конституції України, Кримінального кодексу та законів, які гарантують діяльність народних депутатів України і депутатів місцевих рад, працівники спецпідрозділів міліції здійснили агресивний напад на учасників зустрічі з народними депутатами-свободівцями. Виконуючи протиправні накази міліційних начальників, близько 700 правоохоронців у повній бойовій амуніції оточили тісним кільцем комуністів та супроводжували їхнє нечисленне збіговисько з використанням червоних прапорів тоталітарного режиму.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Ролан Гаррос. Шість ...

КОМЕНТАРІ