На відпочинок до Євросоюзу? Ознайомтеся з правилами перевезення валюти через кордон!

На відпочинок до Євросоюзу? Ознайомтеся з правилами перевезення валюти через кордон!

23.05.13 13:07 0 892
Тернопільська митниця Міндоходів нагадує, що на усій території Європейського Союзу діє єдина форма митної декларації, яку повинні заповнювати фізичні особи при перевезенні готівки у сумі понад 10 тисяч євро.

Громадяни, що мають при собі суму понад 10 тисяч євро (чи відповідну суму в іншій валюті), зобов’язані її задекларувати в країні прибуття/вибуття.

Фізичній особі необхідно подати митну декларацію двічі – як при ввезенні, так і при вивезенні з території Євросоюзу суми від 10 тисяч євро. Декларувати слід не лише готівку, а й цінні папери, дорожні чеки, векселі. Правило діє, навіть якщо ви проїжджаєте через країни ЄС транзитом.

При заповненні декларації у ній треба вказати паспортні дані, інформацію про власника/власників грошових коштів (це може бути фізична або юридична особа), суму, походження грошей (наприклад, спадок, особисті заощадження, продаж нерухомості тощо) і їх призначення (інвестування, покупки тощо). Крім того, вимагається вказати деталі поїздки (тип транспорту, номер рейсу/потягу/судна).

Якщо в декларації будуть вказані недостовірні або неповні відомості, громадянин, що подав її, понесе відповідальність, а грошові кошти можуть бути вилучені або конфісковані.



Нагадаємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Віталій ...
Наступна новина: На Волині на пожежі ...

КОМЕНТАРІ