Керівник закарпатських рятувальників Мирослав Щербей переймав досвід роботи кОлег з Чехії

Керівник закарпатських рятувальників Мирослав Щербей переймав досвід роботи кОлег з Чехії

23.05.13 12:25 0 1035
Тривале ділове партнерство й дружні стосунки склалися між закарпатськими рятувальниками та іноземними колегами. Прикладом такої співпраці може стати й нещодавній візит керівника оперативно-рятувальної служби Закарпаття Мирослава Щербея до міста Брно Чеської Республіки.

Дана робоча зустріч, яка відбулась на запрошення начальника пожежної частини міста Брно (Чехія) Томаша Рихтера, є наступним логічним етапом розвитку співробітництва між нашим краєм та Чехією. Засвідчити свою повагу до оперативно-рятувальної служби Закарпаття також прибув і заступник директора пожежно-рятувальної служби Южно-Моравской области (Чехія) полковник Вацлав Спера.

Такі зустрічі служать, передусім, для вирішення спільних питань щодо запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру, адже‚ коли йдеться про безпеку людей не повинно бути такого поняття‚ як кордон‚ що роз’єднує.

У ході візиту обговорювалися питання підготовки та реалізації спільних проектів разом з чеською стороною у рамках добросусідських відносин, які склались між державами. Присутні обмінялись досвідом роботи країн у питаннях попередження та ліквідації наслідків різного роду надзвичайних ситуацій

Під час візиту Мирослав Щербей приділив особливу увагу ознайомленню з особливостями пожежного підрозділу міста Брно його структурою й можливостями. Зокрема він оглянув матеріально-технічну базу пожежної частини, де чеські колеги не лише показали техніку підрозділу та індивідуальну екіпіровку пожежних, а й розповіли про організацію реагування на виклики добровольців, ознайомили з організацією соціального захисту пожежних та членів їх сімей.

Сторони висловили свою зацікавленість у подальшому розвитку стосунків і розробці спільних проектів між рятувальними службами обох країн.

Нагадаємо, що 10 травня 2013 року в Державній пожежно-рятувальній частині № 11 смт Воловець відбувалась перша зустріч представників пожежної частини м. Брно (Чехія) та керівництва Управління ДСНС України у Закарпатській області. В ході цієї зустрічі іноземні вогнеборці подарували колегам із воловецького пожежного підрозділу бойовий одяг та спеціальне спорядження. Також була підписана двостороння угода про подальшу співпрацю.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку відбулося ...
Наступна новина: Збірна України (U-19) ...

КОМЕНТАРІ