На Закарпатті чопські інспектори зафіксували порушення митних правил на 200 тисяч гривень

На Закарпатті чопські інспектори зафіксували порушення митних правил на 200 тисяч гривень

23.05.13 14:40 0 1056
Одразу два факти недотримання митного законодавства було запротокольовано на кордонах із Словаччиною та Угорщиною. В одному випадку громадянин України хотів розмитнити свою вантажівку за меншою ціною, ніж її номінальна вартість, і таким чином уникнути повної сплати митних платежів і зборів. В іншому випадку фахівці Чопської митниці Міндоходів виявили в громадянина Словаччини у порожнині бампера напівпричепа приховані від митного контролю сигарети.

У першому випадку, 24-річний водій під час оформлення вантажного автомобіля марки «Фольксваген Транспортер» на митному посту «Тиса» надав відповідні документи, в яких зазначався продавцем громадянин Німеччини, а вартість транспортного засобу становила 57 тисяч гривень. При проведенні перевірки у дорожній сумці водія, у внутрішній кишені, виявлено іншу експортну вантажну декларацію митних органів Німеччини. В ній продавцем вказано іншого громадянина Німеччини, а вартість вантажівки – 114 тисяч гривень. Відповідно молодий чоловік мав сплатити при оформленні вантажівки удвічі більшу суму всіх необхідних митних платежів і зборів.

Причому від Загонського прикордонного відділення Директорату митно-фінансової варти Саболч-Сатмарської області Національної податкової та митної управи надійшло підтвердження про пропуск з угорської сторони даної вантажівки із зазначенням її митної вартості 11000 Євро.

У другому випадку при перевірці вантажівки на оглядовому майданчику у пункті пропуску «Ужгород» фахівці Чопської митниці Міндоходів за допомогою ліхтарика і викрутки виявили у порожнині заднього бампера приховані 167 пачок сигарет марки «LM-BLUE LAIBEL» та «LM RED LABEL» з українською акцизною маркою. Виявили сигарети після демонтажу гумових покришок, прикріплених до стінок бампера.

Відтак за статтею 483 ч.1 Митного кодексу України відносно українця і словака складено протоколи. На склад митниці до рішення суду потрапили вантажівка, приховані сигарети вартістю 1753 гривень, та напівпричіп, що використовувався для переміщення прихованого товару, оціненого товарознавчими експертами у 85 тисяч гривень.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Манчестер Сіті" готує ...
Наступна новина: Чернігів запрошує на «Байк ...

КОМЕНТАРІ