Івано-Франківщина: з нагоди Дня науки!

Івано-Франківщина: з нагоди Дня науки!

24.05.13 10:36 0 1425
За сприяння обласної державної адміністрації, обласної ради, департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника 22 травня 2013 року відбулися урочистості з нагоди відзначення професійного свята Дня науки.

На святі були присутні голова обласної ради Василь Скрипничук, заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький, директор департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Сергій Дерев’янко, начальник відділу професійно-технічної, вищої освіти та виховної роботи Ігор Гаврилюк, ректори вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації, директори вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, науково-педагогічні працівники вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації.

На виконання Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2008-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 28.03.2008 року №516-20/2008, розпорядження голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради від 13.05.2013 року № 334/285-р «Про нагородження відомих науковців та молодих вчених», з метою стимулювання наукових досліджень вчених Прикарпаття і підняття престижу дослідницької праці та з нагоди відзначення професійного свята Дня науки 49 науковців отримали відзнаки обласної державної адміністрації та обласної ради. З них: 10 нагороджені дипломом, нагрудним знаком і премією голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради як переможці у номінації «Відомий науковець року», 10 отримали нагороди як переможці у номінації «Молодий вчений року», 9 вчених нагороджені грамотою і премією голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради, 10 – Почесною грамотою голови обласної державної адміністрації і премією, 10 – грамотою департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації і премією. На виплату премій нагородженим з обласного бюджету виділено більше 100тис. грн.

Серед вчених, які отримали нагороди з нагоди відзначення професійного свята Дня науки, 15 науковців працює у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника, 12 – у Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу, 12 – у Івано-Франківському національному медичному університеті. Серед нагороджених є представники приватних вищих навчальних закладів нашої області (Івано-Франківська філія Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна»), а також Івано-Франківського коледжу технологій та бізнесу, Коломийського політехнічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка». У час масштабного прогресу технологій, кожному просто необхідно мати розуміння і знання в цій сфері.
Широке висвітлення проведення урочистостей з нагоди відзначення професійного свята Дня науки знайшло в засобах масової інформації, зокрема в газеті «Галичина», обласному телебаченні «Галичина», спеціальному випуску газети «Освітянське слово».

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська митниця ...
Наступна новина: На Львівщині підготовлено ...

КОМЕНТАРІ