На Івано-Франківщині розпочалися ХХVI Міжнародні змагання з пожежно – прикладного спорту пам’яті пожежних – героїв Чорнобиля

На Івано-Франківщині розпочалися ХХVI Міжнародні змагання з пожежно – прикладного спорту пам’яті пожежних – героїв Чорнобиля

24.05.13 12:13 0 1010
З 22 по 25 травня Івано-Франківщина вже вчетверте на своїй гостинній землі приймає почесних гостей та спортсменів ХХVI Міжнародних змагань з пожежно – прикладного спорту пам’яті пожежних – героїв Чорнобиля. Ці змагання – вияв гли­бо­кої шани та вдячності тим, хто собою захистив світ від атомного лиха, хто відданість обов’язку поставив вище власного життя та здоров’я.

В ХХVI Міжнародних змаганнях з пожежно – прикладного спорту пам’яті пожежних – героїв Чорнобиля приймає участь 19 збірних команд спортсменів-прикладників з 6 країн - України, Росії, Білорусі, Молдови, Болгарії та Казахстану.

Україна на змаганнях представлена 10 командами. Серед них – збірна України з пожежно-прикладного спорту, команди з АР Крим, з Волинської, Одеської, Київської та Львівської областей, з міста Києва, та дві команди з вишів – Академії пожежної безпеки ім.Героїв-пожежних міста Черкаси та Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

22 травня на спортивно-оздоровчому комплексі імені героїв-пожежних Управління ДСНС в Івано-Франківській області відбулося урочисте відкриття ХХVI Міжнародних змагань з пожежно – прикладного спорту пам’яті пожежних – героїв Чорнобиля. На спортивному святі були присутні заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Анатолій Бойко, президент Федерації пожежно-прикладного спорту України, генерал-полковник внутрішньої служби Григорій Рева, віце-президент Всеукраїнської громадської організації «Федерація пожежно-прикладного спорту України» Олександр Тарасов, заступник начальника Управління пожежогасіння та спеціальної пожежної охорони МНС Росії генерал-майор внутрішньої служби Борис Борзов, директор виконкому Міжнародної спортивної федерації пожежників і рятувальників Андрій Калінін, почесна делегація Марамурешського повіту Румунії, перший заступник голови Івано-Франківської ОДА Василь Плавюк, начальник Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Володимир Чернецький, керівники територіальних підрозділів ДСНС України, родини загиблих пожежних – героїв Чорнобиля, працівники та ветерани пожежно-рятуальної служби Івано-Франківщини, представники центральних і регіональних засобів масової інформації.

Розпочалося святкове дійство хореографічної композиції «Діти війни», яку продовжила пісня «Пам’яте…» у виконанні народного артиста України Володимира Піруса, нагадуючи про героїв-пожежників, котрі віддали своє життя, рятуючи весь світ від атомного лиха. А поминальні дзвони, котрі лунали над стадіоном наче повер­нули присутніх у той трагічний кві­т­­невий день 1986 року, що на десятиліття обпалив квітуче Поліс­ся і приніс у родини тисяч украї­нців біль та страждання… Присутні вшанували пам’ять загиблих пожежників, а членам їх родин були вручені квіти та подарунки.

Перед глядацькими трибунами урочисто вишикувалися спор­т­смени дев’ятнадцяти команд з України, Білорусі, Казахстану, Мол­до­ви, Російської Федерації та Болгарії. Прапор змагань підняла команда-переможець ХХV Міжнародних змагань – збірна команда України. Після чого під марш оркестру відбувся урочистий парад, що ознаменував собою відкриття ХХVI Міжнародних змагань з пожежно – прикладного спорту пам’яті пожежних – героїв Чорнобиля.

Усіх спортсменів-прикладників тепло привітав заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Анатолій Бойко та побажав їм високих досягнень у чесній та безкомпромісній боротьбі. В свою чергу з вітальним словом до присутніх звернулися також перший заступник голови Івано-Франківської ОДА Василь Плавюк та президент Федерації пожежно-прикладного спорту України генерал-полковник внутрішньої служби Григорій Рева, а також російські гості – директор виконкому Міжнародної спортивної федерації пожежників і рятувальників Андрій Калінін та заступник начальника Управління пожежогасіння та спеціальної пожежної охорони МНС Росії генерал-майор внутрішньої служби Борис Борзов.

Святковості заходу додали виступи естрадних виконавців та творчих колективів Прикарпаття.

Під час брифінгу для представників ЗМІ заступник голови Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Анатолій Бойко зазначив, що «дані змагання – це вшанування безсмертного подвигу пожежників, що не знає ні часу, ні географічних кордонів».

Про важливість вшанування пам’яті про подвиг пожежників говорила і мати Героя Радянського Союзу Володимира Правика – Наталія Іванівна, котра з чоловіком щорічно приїжджає на змагання, адже вони свідчать, що пам’ять про мужність та самовідданість її сина живе у людських серцях, надихаючи на нові спортивні звершення.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Працівники Міндоходів ...
Наступна новина: Луцьк: ІХ Міжнародний ...

КОМЕНТАРІ