Ігор Зварич: У місцевого самоврядування є інструменти, які сприяють діяльності інвесторів

Ігор Зварич: У місцевого самоврядування є інструменти, які сприяють діяльності інвесторів

24.05.13 12:46 0 895
Засади інвестиційного клімату формуються насамперед на державному рівні, та органи місцевого самоврядування все ж мають певні інструменти, і якщо вміло користуватися ними, можуть сприяти діяльності інвесторів. У цьому переконаний заступник голови облдержадміністрації Ігор Зварич.

За його словами, «перш за все, це законодавчо надане їм право встановлювати пільги з плати за землю, розміру оплати за користування місцевими природними ресурсами, диференціації її ставок з певних комунальних послуг».

«Це також і визначення прозорого порядку відчуження комунального майна для передачі його під інвестиційні зобов’язання інвесторам, прискорення процедури надання дозволів суб’єктам господарювання на спеціальне використання природних ресурсів місцевого значення тощо, - наголосив Ігор Зварич. - Однак, на моє переконання, далеко не завжди вирішальну роль при оцінці інвестиційного клімату, можливості вкладати кошти в ті чи інші проекти відіграє наявність чи відсутність преференцій. Для інвестора передусім важливо, як до нього та його бізнес-планів поставляться представники місцевої влади і громади. І те, чи й через рік-два вони будуть так само доброзичливими, як у день першого знайомства. Тому набагато ціннішим для іноземного інвестора може стати, наприклад, готовність органів місцевого самоврядування і державної виконавчої влади підписати з ним угоду про співпрацю, яка дасть йому гарантію роботи на тривалу перспективу. Дуже важливою є практична допомога у налагодженні його комунікації з місцевими громадами. З тим, щоб люди, з одного боку, були обізнані з намірами інвестора, а з другого, — сказавши йому «так», були послідовними у цій своїй позиції. І це дозволить запобігти випадкам необгрунтованого перешкоджання реалізації інвестиційних проектів. А особливої актуальності набувають громадські слухання, до проведення яких самі громади завжди мають підходити дуже відповідально. Усвідомлюючи те, що якраз їм належить ключова роль у соціально-економічному розвитку тих територій, на яких вони живуть».

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Львівщина: міжрегіональна ...

КОМЕНТАРІ