23 травня 1938 року вбито одного із найвідоміших українців, полковник Армії УНР, засновника ОУН Євгена Коновальця

23 травня 1938 року вбито одного із найвідоміших українців, полковник Армії УНР, засновника ОУН Євгена Коновальця

24.05.13 13:49 0 1077
Біля пам’ятника Євгену Коновальцю, 23 травня 2013 року, громадськість Івано-Франківська, представники обласної та міської влади віддали шану голові Проводу українських націоналістів

23 травня 2013 року виповнюється 75 років з дня коли висланий у Роттердам більшовиками терорист Павло Судоплатов підсунув полковникові Євгену Коновальцю пекельну машину, від вибуху якої обірвалося життя борця за Україну.

Євген Коновалець - воїн, політик, борець за незалежну Україну. Один із провідних діячів українського націоналістичного руху. Саме з цією яскравою, сильною і харизматичною особистістю пов'язано становлення та остаточне організаційне оформлення українського націоналістичного руху.

Під час шньої поминальної молебні та скорботного віче громада Івано-Франківська низько вклонилася постаті Євгена Коновальця, вплив якої на історію української національно-визвольної боротьби важко переоцінити.

Як зазначив у своєму виступі секретар Івано-Франківської міської ради Микола Вітенко, і дії, і слова Євгена Коновальця піднімали із колін не одне покоління. Він закликав служити не особам, а служити Україні, закликав боротись не за посади, а боротись за ідеї.

«Чи не є для нас і до тепер далекоглядними такі слова Євгена Коновальця, – «У вогні перетоплюється залізо у сталь, у боротьбі перетворюється народ у націю», - тож пам’ятаймо й нині та наслідуймо Євгена Коновальця» - сказав у своєму виступі секретар міської ради Микола Вітенко.

 

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: В Тернополі День Героїв ...
Наступна новина: Завдяки податковим ...

КОМЕНТАРІ