На Івано-Франківщині особливості оподаткування цінних паперів та деривативів

На Івано-Франківщині особливості оподаткування цінних паперів та деривативів

24.05.13 14:19 0 854
Ставки акцизного податку за операціями з відчуження цінних паперів та операцій з деривативами визначені статтею 215 1 Податкового кодексу України (ПКУ).

Операції з продажу, обміну або інших способів відчуження цінних паперів, де відбувається перехід права власності на цінні папери, та операції з деривативами, крім операцій, що здійснюються на міжбанківському ринку деривативів, є об'єктами оподаткування акцизним податком (пп. 213.1.7 ПКУ).

Такі операції оподатковуються за ставкою 1,5 відсотка від суми операції з продажу цінних паперів поза фондовою біржею, що не перебувають у біржовому реєстрі відповідно до пп. 2151.1.4 ПКУ.

Платниками особливого податку на операції з відчуження цінних паперів та операцій з деривативами є фізична або юридична особа - резидент або нерезидент (в тому числі їх відокремлені підрозділи), які проводять операції з деривативами або з продажу, обміну або інших способів відчуження цінних паперів, крім випадків, передбачених пунктом 213.2 статті 213 цього Кодексу (пп. 212.1.9 п. 212.1 статті 212 Кодексу).

Торгівці цінними паперами (ліцензіати) зобов'язані нарахувати, утримати та сплатити акцизний податок до бюджету від імені та за рахунок особи з доходів, що отримуються (нараховуються) продавцем цінних паперів або особою, яка відчужує цінні папери.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті фахівцями ...
Наступна новина: На Тернопільщині виявлено ...

КОМЕНТАРІ