Ірина Магдиш: «Книжка завжди буде нести знання і цікавість до цих знань»

Ірина Магдиш: «Книжка завжди буде нести знання і цікавість до цих знань»

24.05.13 08:34 0 932
У межах четвертого «мандрівного» Міжнародного симпозіуму-проекту «Література. Діти. Час» у Львові вивчатимуть проблеми організації літературної освіти. 17 травня, у Львові відбудеться круглий стіл, присвячений проблемам організації літературної освіти та промоції читання в рамках Міжнародного симпозіуму «Література. Діти. Час.» Учасники конференції, експерти Уляна Баран, Тетяна Качак, Наталя Марченко, Галина Павлишин, Мартіна Дакве, Ірена Кошмінська та ін. у приміщенні управління освіти Львівської міської ради (пл. Ринок, 9, 4 поверх) поділяться досвідом і розкажуть про методики ангажування дітей до читання. Круглий стіл триватиме з 16.30 до18.00 год.

Центр дослідження літератури для дітей та юнацтва в Україні 16-19 травня проводить вже четвертий «мандрівний» Міжнародний симпозіум-проект «Література. Діти. Час» (Львів-Львівська область, Івано-Франківськ, Тернопіль, Жовква, Рівне) у співпраці з різними освітніми структурами (Західний науковий центр НАНУ, Львівський національний університет імені Івана Франка, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука, Інститут гуманітарних та соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка», Українська академія друкарства, Лабораторія літературної освіти Інституту педагогіки НАПН України та ін.).

Наукова конференція експертів та літературний фестиваль для дітей в рамках Міжнародного проекту «Література. Діти. Час» забезпечують Центру можливість поєднувати теорію з практикою, дослідження літератури для дітей та юнацтва та розвагу через цю літературу, методику із залучення до читання із  безпосереднім процесом залучення до читання тощо, даючи всім учасникам відчуття єдності у спільній справі – вихованні ерудованої української дитини доброю книжкою. Таке поєднання виховує не тільки дитину читача, але й дорослого, відповідального за те, що пропонується для читання дитині .

В межах цього проекту, який передусім спрямований на науковий фаховий дискурс-діалог експертів в галузі літератури для дітей та юнацтва, Центр організовує також і «мандрівний» Літературний фестиваль для дітей «Дивокрай», який реалізовується у співпраці та за підтримки місцевих органів самоврядування До цих заходів активно долучаються місцеві бібліотеки для дітей, які всіляко сприяють проведенню авторських читань у містах фестивалю. Бібліотекарі-експерти беруть участь і в науково-практичних конференціях в рамках симпозіуму.

Цього року Міжнародний симпозіум «Література. Діти. Час.» з основною частиною заходів (науково-практична конференція експертів та літературний фестиваль для дітей «Дивокрай» відбувається у м. Рівне, Метою такої мандрівної форми проекту є доступний у всіх регіонах країни обмін досвідом, налагодження комунікації та продуктивної співпраці української спільноти заради прогресивного майбутнього молодого покоління, за інтелектуальний розвиток якого ми, дорослі, несемо відповідальність.

Наступний V Міжнародний симпозіум «Література. Діти. Час.» та Літературний фестиваль для дітей «Дивокрай» відбудеться 1-5 червня 2014 р. у південному Миколаєві, де створюють нову філію Центру на базі Миколаївського н

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Прикарпатті ...
Наступна новина: У місті Луцьку готові до ...

КОМЕНТАРІ