Геннадій Темник презентував проект Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні

Геннадій Темник презентував проект Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні

24.05.13 12:18 0 874
23 травня Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Темник  на засіданні  Регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів самоврядування у Львівській області презентував проект Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

Під час презентації Геннадій Темник зазначив, що реформи місцевого самоврядування є необхідними та довгоочікуваними у нашій державі: « настав час практичних дій для створення належних умов для такої реформи. На переконання Президента України, реформування органів місцевого самоврядування має будуватися на засадах децентралізації провладних повноважень, консолідації ресурсного забезпечення та стратегічного планування розвитку територіальних громад», – сказав Г. Темник.

«Тому ця реформа повинна враховувати інтереси всіх зацікавлених сторін, повинна бути добре продуманою та зваженою, послідовною та узгодженою з уже розпочатими реформами в державі. Саме тому започатковано широке обговорення щодо впровадження нової реформи», – додав він.

За його словами, дана концепція має визначити напрями, механізми та терміни здійснення реформи, а також формування ефективного місцевого самоврядування  та територіальної організації влади: «Реформа сприятиме максимальному забезпеченню якісних і доступних публічних послуг, укріпленню інституції демократії та інтересів громадян в усіх сферах життєдіяльності», – підсумував Г. Темник.

Водночас, голова Львівської ОДА Віктор Шемчук у своєму виступі повідомив,  що Львівщина в порядку ініціативи готова стати пілотним майданчиком та розпочати реалізацію проекту на своїх теренах: «Доцільність обрання Львівщини пілотним регіоном обумовлюється наявністю різноманітного спектру специфічних територій, притаманних різним регіонам України: гірські, шахтарські, депресивні, моно функціональні тощо».

Віктор Шемчук підкреслив, що  проведення адміністративно-територіальної реформи на Львівщині зумовить усунення наявної диспропорції в ресурсному забезпеченні, спрямованому на соціально-економічний розвиток адміністративно-територіальних одиниць та сприятиме фінансовій незалежності місцевого самоврядування від органів державної влади, оптимізації мережі бюджетних установ.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: ІХ Міжнародний ...
Наступна новина: Тернопільці вшанували ...

КОМЕНТАРІ