Олег Панькевич: "Для Партії регіонів тема євроінтеграції – це "обгортка", за якою ховають реальні дії влади"

Олег Панькевич: "Для Партії регіонів тема євроінтеграції – це "обгортка", за якою ховають реальні дії влади"

24.05.13 09:46 0 878
"Після тривалого блокування, яке провадили депутати від більшости, відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань євроінтеграції. Проте комітет усе ще не може розпочати повноцінну роботу через те, що не розподілено обов'язки між керівництвом та не створено низку важливих підкомітетів". Про це заявив народний депутат України від ВО "Свобода", заступник голови Комітету з питань євроінтеграції Олег Панькевич.

"Депутати від Партії регіонів та комуністи п'ять разів поспіль ігнорували засідання комітету, і тільки коли додатково ввели до його складу двох своїх представників, отримавши таким чином більшість, – вирішили взяти участь у засіданні. Однак депутати від більшости знехтували важливими питаннями, які необхідно було вирішити ще на першому організаційному засіданні: розподілити обов'язки між керівництвом та створити низку підкомітетів. Пояснили вони своє рішення тим, що мовляв, ще не увійшли в стан справ. Доки вони "входитимуть", без уваги комітету залишається низка важливих ділянок. Зокрема, не створено підкомітети з питань адаптації законодавства України до законодавства ЄС, з економічного та секторального співробітництва між Україною та ЄС, а також СОТ, з питань захисту прав трудових мігрантів та національно-культурної співпраці, з питань регіонального та транскордонного співробітництва між Україною та країнами ЄС", – підкреслив свободівець.

Олег Панькевич наголосив: тема євроінтеграції є красивою "обгорткою" для провладної більшости, за якою прагнуть сховати від людей те, що насправді коїть влада, – грабунок, нищення держави, запровадження тоталітаризму. "Депутати від так званої "більшости" порушують законодавство, Регламент Верховної Ради, зрештою, вони нехтують своїми обов'язками як представники законодавчої влади. Особливо цинічно це виглядає на тлі заяв влади про її "євроінтеграційні прагнення", оскільки йдеться про роботу профільного комітету, від якого залежать важливі рішення саме в цьому напрямку", – наголосив свободівець.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ