ВО "Свобода" вимагає перегляду нормативно-грошової оцінки землі у Львові

ВО "Свобода" вимагає перегляду нормативно-грошової оцінки землі у Львові

24.05.13 13:14 0 798
Фракція ВО "Свобода" у Львівській міській раді вимагатиме перегляду нормативно-грошової оцінки землі у Львові, оскільки існуюча вартість – 470 грн. за м. кв. – є непомірно високою та спрямована на фактичне знищення місцевого бізнесу. Про це 23 травня 2013 року заявив голова постійної депутатської комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища свободівець Андріян Гутник.

За словами депутата, вартість землі у Львові є найвищою в Україні. Так, у Києві вартість 1 м. кв. становить 385 грн., а в сусідньому Тернополі – 180.

"При всій любові до Львова, я не можу сказати, що ми є всеукраїнськими лідерами за рівнем розвитку інфраструктури. Відповідно, сума орендної плати у 470 грн. за м. кв. землі є надуманою й абсолютно необґрунтованою. І депутатський корпус, і підприємці вимагали від міського голови Львова Андрія Садового провести нову нормативно-грошову оцінку, однак усупереч обіцянкам міський голова цього так і не зробив. Це свідчить про одне: міська влада не просто не сприяє розвитку місцевого бізнесу – вона його цілеспрямовано знищує", – зазначив Андріян Гутник.

Депутат розповів, що, аби врятувати підприємців від банкрутства, сесія Львівської міської ради ще 27 грудня 2012 року підтримала ухвалу №2029 "Про нарахування та сплату орендної плати за землю й земельного податку до міського бюджету Львова 2013 року", яка передбачає 60-відсоткову знижку на орендну плату за землю.

"Водночас ми повинні розуміти, що дисконт не є аксіомою і жоден інвестор свої гроші у виробництво у Львові не вкладатиме, бо знижка є, а завтра немає. А здійснювати виробництво, сплачуючи кабальну ціну за оренду землі, – просто не рентабельно. Хочу нагадати чиновникам Садового, що надходження від орендної плати за землю – це капля в морі. Левову частку становить податок із доходів фізосіб, тобто працюючих львів'ян. Тому збільшувати надходження до бюджету потрібно шляхом створення нових робочих місць, а не шляхом знищення тих, хто ці робочі місця створює", – розповів Андріян Гутник.

Фракція ВО "Свобода" на наступному пленарному засіданні сесії ЛМР вимагатиме від міського голови якнайшвидшого перегляду нормативно-грошової оцінки землі у м. Львові на підставі прозорої процедури та нормативно-обґрунтованої методики із залученням представників громадськості, профспілок та роботодавців.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Найсмачніші чернівецькі ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ