Управління ДСНС України у Житомирській області застерігає мешканців щодо небезпеки відпочинку на водоймах

Управління ДСНС України у Житомирській області застерігає мешканців щодо небезпеки відпочинку на водоймах

24.05.13 10:58 0 856
Перед початком літного оздоровчого сезону спеціалісти управління ДСНС України у Житомирській області застерігають мешканців Житомирщини про небезпеку, яку може становити відпочинок біля водойм. Зокрема вони радять дотримуватися кількох важливих правил. Так, перед купанням у водоймах необхідно переконатись у тому, що на їх дні немає сторонніх предметів, якими можна травмуватися, а також слід упевнитися, що місце, обране для купання, є віддаленим від маршруту руху плавальних засобів і холодних джерел підземних вод. Зайшовши ж у водойм, важливо спочатку адаптувати тіло до температури води.

Під час купання рекомендується не запливати за попереджувальні буї та не підпливати до будь-яких суден або інших плавальних засобів, – це може бути небезпечним. Також не слід стрибати у воду з непризначених для цього споруд, особливо у місцях із недослідженим дном.

Крім того, варто пам’ятати, що купання у нетверезому стані – причина багатьох трагедій на воді.

Є також і кілька порад стосовно порятунку потопаючих. Так, якщо ви помітили, що хтось тоне, киньте людині предмет, який допоможе їй втриматись на воді, та, не гаючи часу, покличте рятувальників. У разі ж, коли вся надія щодо порятунку чийогось життя на вас, – підпливіть до потерпілого ззаду або збоку, потім, однією рукою притримуючи людину за підборіддя, іншою гребіть до берега. Після того, як витягнете потерпілого на берег, станьте одним коліном на землю, а на друге, напівзігнуте, покладіть потерпілого животом так, щоб голова була нижче тулуба. При потребі звільніть йому дихальні шляхи від мулу, водоростей, одночасно викликаючи пальцями в горлі непритомного блювотний рефлекс. Затим, поклавши потерпілого на спину, відведіть йому голову назад, підклавши щось під потилицю. Після цього почніть вдихання повітря потерпілому «з рота в рот», паралельно здійснюючи непрямий масаж серця. Вдуваючи повітря потерпілому, натискайте долонями на грудну клітину в районі серця – кількість натискань на одне вдування – від 5-ти до 15-ти.

Окреме застереження стосується відпочинку біля водойм із дітьми. Спеціалісти управління ДСНС України у Житомирській області радять не залишати дітей без нагляду біля води і під час купання.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З 27 травня у Луцьку ...
Наступна новина: У Тернополі розпочали ...

КОМЕНТАРІ