На Житомирщині діти рятувальників, які мешкають у радіаційно забрудненій зоні, отримали вітаміни від благодійників

На Житомирщині діти рятувальників, які мешкають у радіаційно забрудненій зоні, отримали вітаміни від благодійників

24.05.13 15:52 0 833
22 травня до рятувальників міста Коростеня завітали керівники двох благодійних фондів «Пожежні Чорнобиля» Борис Чумак та «Заложники Чорнобиля» Володимир Киричанський, які багато років поспіль опікуються долею ліквідаторів аварії на ЧАЕС, рятувальників та мешканців радіаційно забрудненої зони.

Місто Коростень віднесено до третьої зони радіоактивного забруднення – зони гарантованого добровільного відселення, на території якого несуть службу понад 70 рятувальників. Для їхніх дітей, котрі живуть та харчуються з цієї землі, благодійники привезли вітаміни відповідно до вікових категорій.

Родина командира відділення частини Петра Іванченка прийшла особисто подякувати благодійникам разом із четвертою наймолодшою дитиною - півторамісячним Олександром. Адже отримані вітаміни вкрай необхідні для повноцінного розвитку дитячого організму та підвищення імунітету в умовах постійного проживання на екологічно забруднених територіях.

За словами очільника Коростенських рятувальників Сергія Рудзіка місцевим фахівцям Держслужби з надзвичайних ситуацій нерідко доводиться виїжджати на гасіння пожеж, загорянь у лісових та торфових масивах, де разом із димом у повітря здіймаються і небезпечні для здоров’я радіаційні сполуки. Тому будь-якій допомозі у підтриманні їхнього здоров’я та здоров’я нащадків коростенці щиро вдячні.

Голова Фонду «Пожежні Чорнобиля» полковник у відставці Борис Чумак очолював пожежну охорону області з 1980 по 1996 рік, опікувався безпекою радіаційно забрудненої зони і нині продовжує опікуватися проблемами тих, хто тут служить, та здоров‘ям їхніх сімей, працюючи в управлінні ДСНС області та займаючись громадською діяльністю. Як ветеран служби він поспілкувався із молодим поколінням вогнеборців та поділився своїм багаторічним досвідом роботи.

Також керівники обох благодійних Фондів узяли участь в обговоренні за круглим столом проблем, породжених аваріями на атомних електростанціях в Чорнобилі та Фокусімі (Японія), що піднімалися у Коростенській міськраді гостями з Японського міста Ніхонмацу.

20 членів делегації з міста Ніхонмацу префектури Фукусіма на чолі з його мером прибули до України з метою набуття досвіду з гуманітарних питань подолання наслідків техногенної катастрофи на атомній станції. Для встановлення муніципальних зв'язків японці обрали місто Коростень через те, що обидва міста однакові за чисельністю й розташовані на однаковій відстані від зруйнованих атомних станцій. З японської сторони керівники департаментів освіти, охорони здоров'я, навчально-виховних закладів, громадських організацій, які впливають на політику розвитку міста, ознайомилися з комплексом соціальних заходів, що здійснювалися після Чорнобильської катастрофи для захисту здоров'я населення і, передусім, дітей, які постійно проживають в зоні радіоактивного забруднення.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ