Винесено вирок іноземцям, які у складі організованої злочинної групи обкрадали мешканців Рівненщини

Винесено вирок іноземцям, які у складі організованої злочинної групи обкрадали мешканців Рівненщини

24.05.13 15:47 0 869
Прокуратурою області забезпечено участь у розгляді судом кримінальної справи щодо трьох членів організованої злочинної групи обвинувачених у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.185 КК України (крадіжка, вчинена організованою групою).

— Встановлено, що учасники злочинної групи (усі — громадяни Грузії віком від 31 до 37 років, які тимчасово проживали у м.Луцьк Волинської області) діяли впродовж травня-вересня 2009 року на території Волинської та Рівненської областей.

Ними було розроблено план злочинної діяльності та розподілено ролі кожного. Вони підшуковували квартири, проникали у помешкання шляхом зламування дверей, викрадали чуже майно (гроші, валютні цінності, ювелірні прикраси, вироби з коштовних металів, фотоапаратуру, старовинні, антикварні речі тощо) і в подальшому його реалізовували. Отримані злочинним шляхом кошти розподіляли між собою. Загалом злочинці викрали чужого майна на суму понад 120 тисяч гривень, — повідомив державний обвинувач, старший прокурор відділу нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю та процесуального керівництва прокуратури області Роман Скрипник.

Злочинців було затримано працівниками міліції у вересні 2009 року після невдалої спроби проникнути в одну з квартир у смт.Млинів Рівненської області.

Вироком Радивилівського районного суду від 15 квітня 2013 року підсудних визнано винними у вчиненні вищевказаних злочинів та засуджено до різних строків позбавлення волі з конфіскацією всього майна, що належить засудженим на праві власності.

Крім того, задоволено цивільні позови, подані потерпілими, про стягнення 128 тисяч гривень матеріальної шкоди, завданої вчиненими злочинами, та 20 тисяч гривень моральної шкоди.

Вирок суду вступив в законну силу.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Житомирщині діти ...

КОМЕНТАРІ