В Тернополі День Героїв відзначили маршем у вишиванках та святковим концертом

В Тернополі День Героїв відзначили маршем у вишиванках та святковим концертом

24.05.13 13:40 0 1065
Близько тисячі тернополян у вишиванках пройшли центральними вулицями міста 23 травня. Традиційна патріотична хода відбулася на знак вшанування українських героїв. Марш супроводжував муніципальний духовний оркестр «Оркестра Волі». Святкову колону очолили міський голова Тернополя Сергій Надал, члени виконавчого комітету міськради, депутати різних рівнів. Попереду молодь розгорнула червоно-чорний та жовто-синій прапори.

По завершенню на Театральному майдані міста міський голова вручив подяки та цінні подарунки ветеранам ОУН-УПА. Дарунком від міської влади став святковий концерт. Спеціальний гість заходу Орест Лютий презентував тернополянам музично-культурологічний проект «Лагідна Українізація».

Звертаючись до присутніх Сергій Надал, зазначив:

«23 травня наш народ урочисто відзначає день слави і пам'яті Героїв. У цей день ми згадуємо українців, які віддали життя у боротьбі за здобуття державної незалежності нашої Батьківщини! У цей день ми згадуємо лицарів Київської Русі, Запорізьке козацтво, Українських січових стрільців, учасників ОУН, вояків УПА, десидентів, в'язнів концентраційних таборів, вірних підпільної Церкви.

Традиція Дня Героїв складає всього сім десятиліть. Але вона увібрала в себе боротьбу і героїзм багатьох століть визвольних змагань. Традиція вшанування героїв зробила акцент на ролі особистості в історії. Культ героїв, який зродився з увічнення пам'яті Миколи Міхновського, Симона Петлюри та Євгена Коновальця, які загинули у травні, дав натхнення новим поколінням борців і дав Україні нових героїв».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: На Львівщині керівникам ...
Наступна новина: 23 травня 1938 року вбито ...

КОМЕНТАРІ