Тернополяни вшанували Українських Героїв мітингом

Тернополяни вшанували Українських Героїв мітингом

24.05.13 09:20 0 879
23 травня на знак пам'яті про Українських Героїв у Тернополі відбувся мітинг-реквієм. Священнослужителі традиційних християнських церков відправили панахиду. Представники влади та громадськості поклали квіти до стели політв’язнів та репресованих. Участь у заході взяв міський голова Сергій Надал.

«Нещодавно українці відзначали День пам'яті жертв політичних репресій — щорічний національний пам'ятний день в Україні. В цей день вшановували покоління борців з радянським сталінським режимом. Покоління українців, натхненних прикладом Міхновського, Петлюри, Коновальця.

Цього року цей день співпав з 60 роковинами Новильського повстання. У травні 1953 року, після смерті Сталіна відбулось повстання у радянському концентраційному таборі в Норильську, наступного року майже у той самий час — така ж подія сталась у концтаборі у Кенгірі. У Норильському і у Кенгірському повстанні, політичні в'язні, серед яких переважно були українці, піднялись проти системи, перебуваючи у нелюдських умовах і, фактично, розуміючи, що їхня спроба немає шансів на перемогу. Їх гаслом було «Воля або смерть». Вони вивісили чорний прапор із червоною смужкою, що символізувало пролиту кров у боротьбі. Повстання були придушені. Але дух повстанців проявився у їх нащадках. Жертви минулого стали ціною наступних перемог. Каральна система, яка перетворила 1/6 земної кулі у концентраційний табір, врешті зазнала краху.

Натхнення героїв тих подій зруйнувало радянську систему у 1991 році наступним поколінням українців. Але боротьба за Україну триває. наше суспільство потребує героїв. Нам потрібен культ жертовних і самовідданих людей. Бо омріяна багатьма поколіннями українців держава ще не побудована», - зазначив Сергій Надал

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Визначено 20 кращих ...
Наступна новина: За сприяння ...

КОМЕНТАРІ