Представники влади та громадськості вшанували пам'ять борців за волю України

Представники влади та громадськості вшанували пам'ять борців за волю України

24.05.13 16:51 0 908
Перший заступник голови облдержадміністрації Микола Головач взяв участь у заходах з нагоди Дня Героїв та вшанування пам’яті жертв політичних репресій.

На велелюдне зібрання під стіни Тернопільського історико-меморіального музею політичних в’язнів прийшли сотні і молодих, і сивочолих патріотів. Усіх єднало спільне прагнення на цьому святому місці віддати шану борцям за волю України, які поклали на вівтар служіння Вітчизні своє життя, здоров’я та молодість.

Найкращою шаною їм має бути наша пам'ять і молитва. Всечесні отці відправили панахиду за тими, кого вже немає серед нас, але перед ким ми завжди будемо у неоплатному боргу. Також учасники зібрання схилили голови у скорботі та пом’янули героїв хвилиною мовчання.

Виступаючи перед присутніми, Микола Головач зазначив, що метою тих людей, яких ми вшановуємо, було здобуття вільної та заможної Української держави. Вони показали майбутнім поколінням шлях до омріяної волі, стали провісниками нашої Незалежності.

– Ми вклоняємося доземно подвигу сотень тисяч українців, – наголосив перший заступник голови облдержадміністрації, – перемелених у двадцятому столітті жорнами тоталітарного режиму.

А для цього маємо зробити все, аби їхня жертва не була марною. Щоб та Україна, про яку вони мріяли і за яку боролися, утвердилася. І нехай на цьому шляху нас ніщо не розділяє, адже єдність є неодмінною запорукою успіху, – підсумував Микола Головач.

На завершення заходів з нагоди Дня Героїв та вшанування пам’яті жертв політичних репресій представники влади і громадськості поклали квіти до пам’ятника жертвам політичних репресій.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові міжнародні ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: Тлумач ...

КОМЕНТАРІ