Тернопільці вшанували політв'язнів та репресованих

Тернопільці вшанували політв'язнів та репресованих

24.05.13 12:22 0 910
23 травня 2013 року численна громада Тернопільщини зібралася на мітинг-реквієм біля стели політв'язнів та репресованих (вул. Коперника, 1), аби вшанувати Героїв України. В урочистостях взяли участь міський голова Тернополя свободівець Сергій Надал, керівник Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра, секретар міськради, заступники і начальники управлінь міськради, священнослужителі, громадські діячі, сотні мешканців та гостей міста.

" – величний день, коли ми разом вшановуємо тих, хто поклав своє життя за майбутнє України. В цей день варто згадати лицарів Київської Русі, козацтво, учасників ОУН, вояків УПА, дисидентів, усі славні традиції національно-визвольної боротьби України. Нині заради пам'яти героїв ми повинні зробити все, щоби комуністична гідра ніколи не підняла свою голову, а червона шмата не майоріла в нашому місті. Україні потрібні нові герої, потрібен той, хто будуватиме справжню українську державу, бо Україна нині не є українською. Наше з вами завдання – зробити Україну сильною й могутньою, де кожен українець буде почувати себе захищеним, де кожен із нас стане справжнім господарем на своїй землі. Вічна слава українським героям!", – заявив у своєму зверненні міський голова Тернополя Сергій Надал.

Під час урочистостей священики різних конфесій відслужили молебень, після чого до учасників звернулися лідери громадських організацій – політв'язні та репресовані.

" – величний день, тому ми прийшли вклонитися нашим героям, які боролися за Україну. найбільша шана для них – це подальше продовження боротьби за незалежну державу. Тільки завдяки їм та підпільній церкві, яка закликала до боротьби, яка була зі своїм народом, Україна здобула незалежність. Нині лунають заклики до "єдності", та чи можна об'єднатися з тими, хто знищує нашу мову, культуру, історію, хто топчеться по пам'яті народу? Продажні суді судять не по закону, міліція тероризує патріотів, а замість справедливости – забаганки бандитської влади. Безумовно, ми будемо єднатися в боротьбі за Україну, щоб виконати чин Героїв. Я закликаю всіх і кожного – українці мають піднятися в боротьбі задля здобуття української України!

Нині в нашій державі знову є незаконно ув'язнені. Зараз наші побратими сидять у тюрмі тільки за те, що були на мирній акції, які влада прагне заборонити. Тернопільська обласна держадміністрація через суди прагне не дозволити нам із вами висловлювати свою думку. Проте ніщо не спинить нашої боротьби. Українці будуть боротися до кінця, до повного визволення України від окупантів. Вічна слава Героям, які полягли, вічна слава Героям. Вічна слава Україні!", – зазначив під час виступу голова Тернопільської обласної організації ВО "Свобода", депутат Тернопільської обласної ради Володимир Стаюра.

Після виступів відбулося урочисте покладання квітів до стели політв'язням та репресованим.

Світлини: https://plus.google.com/photos/102250370956517014192/albums/5881118625033412753

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Закарпатті щоб ...

КОМЕНТАРІ