На Волині реформа у сфері охорони здоров’я передбачає модернізацію медичних закладів - Ірина Акімова

На Волині реформа у сфері охорони здоров’я передбачає модернізацію медичних закладів - Ірина Акімова

25.05.13 11:35 0 1001
Реформа у сфері охорони здоров’я не передбачає ліквідації медичних установ - йдеться лише про їх перепрофілювання та реорганізацію. На цьому наголосила Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова.

 

«Згідно з Конституцією України, закриття медичних закладів неможливе і воно непотрібне. Питання реформи не в тому, щоб закрити медичні заклади, а питання в тому, щоб структура послуг, які ними надаються, була такою, яка потрібна населенню», - сказала вона журналістам у Хмельницькому.

 

І.Акімова зазначила, що головна мета медичної реформи - передусім, модернізація системи охорони здоров’я згідно з міжнародними стандартами. «Якщо ми не підемо на модернізацію, то ми замість нормальної, сучасної, хорошої лікарні або хорошої амбулаторії з якісними лікарями залишимо тільки вивіску: «Тут можна лікуватись». Але за вивіскою не буде нічого», - підкреслила вона.

 

Крім того, зазначила Перший заступник Глави АПУ, створення сімейної медицини сприяло поліпшенню умов роботи медичних працівників.

Прес-служба Президента України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Заходи щодо відзначення ...
Наступна новина: Тернопіль: уточнена ...

КОМЕНТАРІ