На Волині рятувальники та волонтери домовилися про співпрацю у сфері попередження надзвичайних ситуацій

На Волині рятувальники та волонтери домовилися про співпрацю у сфері попередження надзвичайних ситуацій

25.05.13 10:10 0 782
23 травня у Державній службі України з надзвичайних ситуацій під головуванням заступника Голови ДСНС України Анатолія Бойка та директора Департаменту організації заходів цивільного захисту Василя Стоєцького відбулося перше спільне засідання рятувальників та представників волонтерських організацій, які висловили бажання працювати у складі Центру взаємодії з волонтерами для спільної просвітницької роботи з населенням при ДСНС України.

«Від себе особисто та від Голови ДСНС України Михайла Болотських я дякую Вам за допомогу при ліквідації наслідків сильних снігопадів у березні цього року. Це був чудовий приклад того, яких позитивних результатів можна досягти завдяки спільній роботі. Місяць тому відбулась зустріч волонтерів з Михайлом Болотських. Відповідно до досягнутих домовленостей ми розробили та 30 квітня видали наказ ДСНС України, в якому зафіксована законна база для нашої подальшої роботи. Віднині у нашій структурі створено Центр взаємодії з волонтерами для спільної просвітницької роботи з населенням. Затверджено його керівництво і всіх, хто виявив бажання співпрацювати з нами. У вас є свій актив і ми сподіваємося на підтримку», - сказав Анатолій Бойко.

За його словами, особливо це актуально, оскільки цього літа прогнозується сильна спека та посушлива погода, що суттєво підвищує ризик виникнення пожеж в екосистемах. Крім того, звичною загрозою залишається дотримання громадянами правил безпеки під час відпочинку на водоймах.

« внесено зміни до положення про Державну службу України з надзвичайних ситуацій саме для того, щоб створити потужну базу для співпраці з волонтерами. Ми робимо усе можливе, щоб почути і оперативно реагувати на всі можливі зауваження та пропозиції. Радий повідомити Вам, що раніше підіймалося питання про нестачу шанцевого інструменту в магазинах під час сильних снігопадів наприкінці березня. Ми це врахували. Віднині є документ, який передбачає створення у кожному населеному пункті, чисельністю більше 50 тисяч осіб, запасу шанцевого інструменту, який вільно зможуть використовувати представники громадських організацій за необхідності», - відзначив Василь Стоєцький.

За підсумками зустрічі, волонтери та рятувальники домовилися спільно розробити напрямки та механізми проведення подальшої роз'яснювальної роботи з громадянами. Зокрема розглядалася можливість співпраці при виготовленні соціальних роликів, проведення конкурсів серед молоді для виготовлення ефективних відеороликів, білбордів, сітілайтів тощо.

Окремо порушувалося питання створення програм для оповіщення представників волонтерських організацій у разі виникнення небезпеки та необхідності залучення додаткових сил для мінімізації наслідків надзвичайних ситуацій. Зокрема була досягнута домовленість розробити технічне обґрунтування для створення програми для мобільних телефонів, яка дасть можливість своєчасно залучати волонтерів до діяльності рятувальників.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ