Анатолій Пархом’юк: «Міська рада – єдиний організм, який повинен спільно впливати на прийняття рішень»

Анатолій Пархом’юк: «Міська рада – єдиний організм, який повинен спільно впливати на прийняття рішень»

25.05.13 15:39 0 970
Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, науки, культури, мови у складі депутатів Анатолія Пархом’юка та Аскольда Пекарського.

Про виконання Програми економічного та соціального розвитку міста Луцька на 2013 рік за підсумками І кварталу доповіла начальник управління економіки міської ради Любов Ковпак. Анатолій Пархом’юк висловив свою точку зору з цього питання, зазначивши, що завдання міської влади наповнювати бюджет і платити заробітну плату, вищу за мінімальну. Разом з цим необхідно шукати шляхи виходу зі складних ситуацій та змінювати економіку. Цікавило депутатів питання заборгованості за житлово-комунальні послуги. За словами Любові Ковпак, станом на вчорашній день вона становить 59 млн грн і боргують, зазвичай, забезпечені люди. Також вона поінформувала про виконання програм у галузях освіти та культури і використані кошти за цими програмами.

Депутат міської ради Андрій Осіпов ознайомив присутніх з проектом рішення «Про вжиття заходів щодо забезпечення безпеки у навчальних закладах». За його словами, не всі заклади освіти дотримуються заходів безпеки, немає охоронців, тривожних кнопок. Часто сторож у вечірній час боїться вийти на подвір’я, щоб зробити зауваження порушникам порядку. Тож цей проект рішення має підготовчий характер, детальніше обговорюватиметься на 43-й сесії.

Начальник управління освіти Олег Гребенюк повідомив, що заходи у цьому напрямку вже здійснювалися, проте через складні фінансові обставини – призупинилися. Але потреба така, звичайно, є. І управління освіти не проти таких позитивних ініціатив. Проте, відповідно до інструкції з безпеки, кошти на ці цілі не передбачені. Тож необхідно шукати меценатів. «Позитивним кроком», - назвав ініціативу Андрія Осіпова й Анатолій Пархом’юк. Проте, він вважає, необхідно попрацювати над текстом рішення. «Розмежовую питання прагнення хороших ініціатив і сам проект рішення», - каже він. Аскольд Пекарський теж позитивно висловився про заходи безпеки у навчальних закладах, але вважає, що фінансові питання не можна покладати на плечі батьків. Після тривалої дискусії, депутати не підтримали цей проект рішення.

У порядку контролю члени комісії заслухали начальника управління освіти Олега Гребенюка з питань дошкільної освіти в м. Луцьку. Їх цікавило, як ведеться робота у напрямку звільнення приміщень орендаторами та відкриття нових груп у ДНЗ. За словами Олега Гребенюка, за останніх три роки відкрито 13 вікових груп у різних мікрорайонах. Відповідно до міської комплексної програми розвитку освіти, у 2013 – 2014 заплановано вивести Пенсійний фонд з ДНЗ № 25 і відкрити чотири вікові групи, а це – 80 дітей, добудувати у 2015 році – ДНЗ №15 - 2 групи (40 дітей). Розробляються заходи щодо повернення колишніх ДНЗ за адресами вул. Декабристів, 23 та Бенделіані.

Йшла мова й про електронну чергу, яка функціонує з 1 червня на офіційному сайті Луцької міської ради. Як повідомив Олег Гребенюк, є окремі технічні аспекти, які ще необхідно вирішити. Це, в першу чергу, комп’ютеризувати ДНЗ. Щодо реєстрації в черзі, багато батьків звертаються за роз’ясненнями у міську раду й зокрема, в управління освіти.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ