На Івано-Франківщині хай вічною буде слава Героїв

На Івано-Франківщині хай вічною буде слава Героїв

25.05.13 16:25 0 1008
23 травня біля пам’ятника «Борцям за Українську державу» у м. Долина відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня Героїв та Дня пам’яті жертв політичних репресій.

Вдячні земляки за здобуту волю України поклали вінки та квіти пам’яті до пам’ятників «Борцям за Українську державу», символічної могили січовим стрільцям, пам’ятника Герою Крут Миколі Корпану, могили Юрія Долішнього (колишній голова станичної управи Братства ОУН-УПА) у селі Тяпче, меморіальної дошки доктору права Володимиру Горбовому та до бункера у с.Новичка.

Поминальну панахиду за полеглими, які віддали своє життя за волю та незалежність України, відправили декан Долинський Івано-Франківської митрополії, парох УГКЦ Різдва Пресвятої Богородиці м. Долина о. Зореслав Котович та греко-католицький священик о. Роман Федчик.

Пам'ять загиблих героїв за волю та незалежність України присутні вшанували хвилиною мовчання.

З вітальним словом до краян звернулися заступник голови районної ради Микола Гуцуляк, голова станичної управи Всеукраїнського Братства ОУН-УПА Юрій Долішній тапочесний голова РО ВУТ «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка Степан Янковський.

У заході взяли участь керівник апарату районної державної адміністрації Катерина Олійник, Долинський міський голова Володимир Гаразд, учасники визвольної боротьби, керівники підприємств, установ, організацій, представники громадсько-політичних об’єднань, молодь, громадськість міста та району.

Урочисті заходи супроводжував Долинський муніципальний оркестр. Музичні номери виконали учасники студії «Талант» Долинського будинку дитячої та юнацької творчості, учні Підлісківської ЗОШ І-ІІ ступенів Андрій та Василь Шутки, народний аматорський фольклорно-етнографічний колектив села Гериня та ансамбль із села Станківці.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: у неділю - ...
Наступна новина: У м. Львові пройде ...

КОМЕНТАРІ