На Івано-Франківщині переможцями у видах змагань стали спортсмени з Білорусі та Росії

На Івано-Франківщині переможцями у видах змагань стали спортсмени з Білорусі та Росії

25.05.13 13:15 0 801
23 травня на території спортивно-оздоровчого комплексу ім. героїв-пожежних Управління ДСНС в області в рамках проведення XXVI Міжнародних змагань з пожежно–прикладного спорту пам’яті пожежних–героїв Чорнобиля спортсмени змагалися в двох видах - подоланні 100-метрової смуги з перешкодами та в пожежній естафеті.

Такий вид, як 100-метрова смуга з перешкодами вимагає від спортсмена повної концентрації сил і уваги. Адже для того, щоб успішно її подолати, необхідно володіти швидкістю та спритністю. Через 23 метри після старту спортсмен долає 2-метровий паркан, підхоплює 2 пожежних рукави вагою 5 кг, пробігає по колоді (бум), після чого приєднує один рукав до розгалуження, що стоїть на біговій доріжці, а другий до ствола, що знаходиться за спиною з моменту старту, потім перетинає фініш.

В ході змагань у півфінал ввійшли команди Білорусі, України та Росії. За підсумками виду змагань перше загальнокомандне місце здобули спортсмени з Росії, друге призове місце зайняла команда з Білорусі, а третє призове місце здобула команда Департаменту пожежно-рятувальної служби МНС Російської Федерації.

Наступний вид змагань – пожежна естафета складається з 4-х етапів по 100 метрів кожен. На першому етапі спортсмен піднімається на дах будиночка за допомогою драбини-палки, на другому етапі долає паркан заввишки 2 метри. На третьому етапі, підхопивши рукави і пробігши по буму, спортсмен приєднує пожежні рукави до розгалуження, прокладає рукавну лінію. Фінальний четвертий етап закінчується видовищною дією - учасник вогнегасником гасить палаючу в ємності рідину. Найкращий результат в пожежній естафеті показала збірна команда Республіки Білорусь, другими стали спортсмени з України, а третє місце посіла команда Київської області.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові пройшла ...
Наступна новина: Антикорупційний підрозділ ...

КОМЕНТАРІ