На Львівщині у Жовкві та в Буську відзначили День Героїв

На Львівщині у Жовкві та в Буську відзначили День Героїв

25.05.13 12:44 0 901
У Жовкві та в Буську на Львівщині відзначали Свято Героїв. В урочистостях взяли участь депутати місцевих рад від ВО "Свобода". Зокрема у Жовкві захід розпочався молебнем за душі полеглих героїв українського народу, який відслужили настоятелі місцевих храмів. Після молитви відбулось урочисте віче, на якому відкрили спортивно-патріотичні командні змагання між школами району.

Привітати юних спортсменів прибув заступник голови Жовківської районної ради свободівець Богдан Юрдига та безпосередній учасник національно-визвольної боротьби українського народу Іван Мавдрик. Відкриваючи спортивне свято, Богдан Юрдига побажав учасникам успіхів та перемог.

"Ми зібралися, щоб вшанувати пам'ять героїв, – зазначив він. – Але не тих героїв, яких нам насаджують на державному рівні, які насправді буди катами української нації. Ми прийшли аби вшанувати тих справжніх, які своїм подвижницьким життям та жертовною смертю утвердились у цьому званні. Саме з них ми повинні брати приклад тієї безмовної посвяти і чину, щоб у потрібний момент ми не завагалися, а впевнено стали на захист своєї Батьківщини. Пам'ятайте: Герої не вмирають, вмирають вороги!"

По закінченні віча учасники свята маршовим кроком рушили на міський стадіон, де і проходили спортивні змагання. В загальному підсумку перемогу здобула команда Добросинської середньої загальноосвітньої школи.

За сприяння заступника голови Жовківської районної ради свободівця Богдана Юрдиги привітати переможців командних змагань прибув також станичний Львівського крайового братства ветеранів ОУН-УПА Григорій Хавунка.

У місті Буську біля пам'ятника Незалежності відбулося віче з нагоди відзначення Дня Героїв. Під супровід духового оркестру діти пронесли від будинку Буської міськради до пам'ятника Незалежності п'ятиметровий прапор. На заході були присутні ветерани ОУН-УПА, керівництво органів місцевого самоврядування, депутати місцевих рад району, працівники культури, громада міста, діти.

Члени Буської районної організації "Свобода" долучилися до заходу після завершення 23 сесії районної ради, на якій з ініціативи фракції ВО "Свобода" було підтримано звернення Львівської обласної ради "Про українсько-польські відносини та річницю Волинських подій", яке засуджує намір Сейму Республіки Польща оцінювати ОУН-УПА як злочинну організацію та закликає не загострювати двосторонніх відносин і не посягати на державний суверенітет України.

Віче продовжилося виконанням патріотичних пісень: "Лента за лентою", "Я молюсь за Україну". На заході виступив голова Братства ОУН-УПА станичний Буського району "свободівець" Мар'ян Длугош. Також учасники заходу поклали квіти до пам'ятника Незалежності. На завершення відбувся молебень за загиблими вояками.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Рівненщина: «Волинь ...

КОМЕНТАРІ