У м. Львові пройде заключний тур чемпіонату України з водного поло

У м. Львові пройде заключний тур чемпіонату України з водного поло

25.05.13 16:33 0 854
25 – 27 травня ц.р. у місті Львові на базі відкритого 50-метрового плавального басейну навчально-спортивної бази Міністерства оборони України (СКА, вул. Клепарівська, 39-а) відбудеться останній тур чемпіонату України з водного поло, який визначить чемпіона України з водного поло серед чоловічих команд сезону 2012/13 років.

В головному матчі туру зіграють львівське «Динамо» (головний тренер Ігор Зінкевич) та маріупольський «Іллічівець» (головний тренер Олександр Обединський), за результатами якого визначиться володар золотих нагород.

Наразі в турнірній таблиці чемпіонату лідирує багаторазовий чемпіон України – команда «Іллічівець» (Маріуполь), в активі якої 45 очок, що на два більше, ніж у львівського «Динамо». Відтак, львів’янам потрібна тільки перемога.

Принагідно, саме у цьому басейні «Динамо» та «Іллічівець» уже мірялися силами у фіналі Кубка України. У вересні 2012-ого, перемігши з рахунком 8:5, галичани здобули третій Кубок України у своїй історії. Зі складу цієї команди в «Динамо» залишилися усі виконавці, за винятком білоруса Івана Кулакова. Позицію другого легіонера під час сезону закрив гравець національної збірної Словаччини Мартін Мравік.

У чотирьох матчах чемпіонату України суперники обіграли один одного по два рази. «Динамівці» двічі програли у Дніпродзержинську, натомість перемогли суперника на турах у Харкові та Маріуполі. На берегах Азовського моря львів’яни здобули красиву, впевнену та дуже важливу перемогу (6:3), яка зберегла чемпіонську інтригу в українському чемпіонаті. Важлива остання перемога у басейні суперника та підтримка трибун, мабуть, додасть «динамівцям» маленьку психологічну перевагу, зважаючи на те, що «Іллічівець» – дуже досвідчена команда, яка є багаторазовим чемпіоном України.

Наразі у «Динамо», на відміну від «Іллічівця», немає проблем зі складом. Натомість, за словами головного тренера «Іллічівця» Олександра Обединського, через хворобу до Львова не поїде нападник маріупольців Володимир Войтенко.

Окрім гравців «Динамо» Вадима Скуратова, Дмитра Лавришинця, головного тренера команди Ігоря Зінкевича та другого тренера Юрія Гайдаєнка, чемпіоном України з команди ще не був ніхто, а отже це стане додатковим стимулом для львівських гравців. Востаннє Львівське «Динамо» перемагало Чемпіонаті України у 1995 році.

Розклад матчів у Львові (басейн СКА, вул. Клепарівська, 39-а)

25 травня 2013 р. Субота 1 -й день

12:00 “Іллічівець” Маріуполь (45 очок) – “Слобожанець” Харків (28 очок)

13:30 зб. Севастополя (35 очок) – “Динамо” Львів (43 очки)

26 травня 2013 р. Неділя 3 -й день

18:00 зб. Севастополя -  “Слобожанець” Харків

19:30 “Динамо” Львів – “Іллічівець” Маріуполь (центральний матч Чемпіонату)

27 травня 2013 р. Понеділок 3 -й день

12:00 “Іллічівець” Маріуполь  – зб. Севастополя

13:30 “Слобожанець” Харків – “Динамо” Львів

14.30 – урочиста церемонія нагородження чемпіонів та призерів Чемпіонату.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині хай ...
Наступна новина: Тернопільщина: ...

КОМЕНТАРІ