Олег Панькевич: "Комітет парламентського співробітництва не запрацював через деструктивну позицію депутатів від Партії регіонів"

Олег Панькевич: "Комітет парламентського співробітництва не запрацював через деструктивну позицію депутатів від Партії регіонів"

25.05.13 11:12 0 839
23 травня 2013 року мали відбутися організаційні збори Української частини Комітету з парламентського співробітництва між Україною та Європейським Союзом (КПС), однак їх зірвали представники Партії регіонів та комуністи. Про це повідомив член Комітету, народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Панькевич.

"Ще у квітні мало відбутися засідання КПС, до складу якого входять по 16 депутатів від Верховної Ради і Європарламенту, – розповів Олег Панькевич. – Однак спільне засідання не відбулося через те, що українська сторона не сформувала своєї делегації – на той час ще тривали "торги" і ПР усякими способами намагалася "перекроїти" склад комітету на свою користь. Тим часом Європарламент, мабуть, був вражений таким байдужим ставленням до співпраці з боку українських парламентарів".

Олег Панькевич повідомив, що українська частина КПС мала запрацювати: було заплановано обрання керівництва української частини Комітету, організаційні питання та обговорення можливої дати проведення 20-го засідання КПС та підготовчого засідання його української частини.

"Через деструктивні дії членів комітету від Партії регіонів засідання перервалося, зокрема, залишилися без вирішення питання обрання співголови та заступників голови КПС, підготовка до спільного засідання комітету та обговорення дати його проведення, інші організаційні питання. Така поведінка стала звичною практикою депутатів від Партії регіонів, які не бажають виконувати свої повноваження й перешкоджають конструктивній роботі комітету, від якого великою мірою залежить міжнародна співпраця України", – наголосив народний депутат-свободівець.

Нагадаємо, що народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода", заступник голови Комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції Олег Панькевич увійшов до складу Комітету з парламентського співробітництва між Україною та Європейським Союзом (КПС). Розпорядження про затвердження складу української частини КПС 18 квітня 2013 року підписав голова Верховної Ради Володимир Рибак. Як відомо, рішення Комітету з питань євроінтеграції про склад української частини КПС було ухвалено ще в січні 2013 року. Проте Голова ВРУ зволікав із підписанням відповідного розпорядження через незгоду представників Партії регіонів зі своєю квотою в цьому комітеті – "регіонали" воліли мати більшість. Свою незгоду вони виявляли тим, що блокували роботу Комітету ВРУ з питань євроінтеграції.

Довідка: Відносини України та Європейського Союзу в галузі міжпарламентської співпраці розвиваються в рамках Комітету парламентського співробітництва (КПС), який створено відповідно до статті 90 Угоди про партнерство і співробітництво між Україною і ЄС та їхніми державами-членами (УПС) від 14 червня 1994 року, що набрала чинности 1 березня 1998 року. КПС є форумом для обміну думками між членами Верховної Ради України та Європейського Парламенту.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Рівненщині єдиний ...

КОМЕНТАРІ