На Львівщині рятувальники дбають про безпеку дітей під час літніх канікул

На Львівщині рятувальники дбають про безпеку дітей під час літніх канікул

25.05.13 09:37 0 867
Напередодні літніх канікул, в рамках проведення Акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти», рятувальники провели навчання з учнями львівської середньої загальноосвітньої школи № 92.

Такі навчання проводяться з метою формування високого рівня освіченості дітлахів у галузі особистої безпеки та надання практичних рекомендацій щодо дій на випадок виникнення небезпечних ситуацій, або при необхідності надання першої домедичної допомоги.

Керівництво школи спільно із фахівцями Головного управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області організували навчальну евакуації учнів з приміщення навчального закладу, причиною якої стала пожежа. Фахівці ДСНС зазначили, що проведена робота виконана якісно, школярі без жодних зауважень виконували усі настанови вчителів, і що важливо – не піддавалися паніці, яка в таких ситуаціях є надзвичайно небезпечною. Після того як учні покинули приміщення школи, керівництво закладу, згідно списку, перевірили наявність усіх учнів. За результатами перевірки було встановлено, що декілька підлітків не могли вийти зі школи, і заховалися на верхньому поверсі навчального закладу. Рятувальники за допомогою пожежної автодрабини успішно здійснили визволення учнів із вогняного полону, чим продемонстрували можливості роботи спеціальної пожежно-рятувальної техніки. На щастя, пожежа у школі – це лише навчання. Але проведення таких заходів є необхідним, щоб забезпечити високий рівень безпеки під час перебування учнів у школі та уникнути виникнення подібних ситуацій.

Після успішно завершеної рятувальної операції, фахівці ДСНС продемонстрували школярам роботу з рештою пожежно-рятувальної техніки, яка завжди знаходиться у пожежному автомобілі та приходить на допомогу при проведення аварійно-рятувальних робіт. Діти були у захваті від побаченого, задавали багато цікавих запитань, кожен хотів випробувати оснащення, одягнути обладунки рятувальників та просто зробити фотографію на пам'ять.

Сподіваємося, що отримані вміння поповнять знання школярів про небезпеки, які підстерігають на кожному кроці, і літні канікули пройдуть безпечно!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ