Олексій Балицький: "Через видобування сланцевого газу Львівщина може втратити унікальні джерела мінеральних вод"

Олексій Балицький: "Через видобування сланцевого газу Львівщина може втратити унікальні джерела мінеральних вод"

25.05.13 08:16 0 1008
Якщо на Львівщині дійде до видобування газу зі сланцевих родовищ, це загрожуватиме втратою унікальних джерел мінеральних вод. Про це йшлося у виступі голови комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради свободівця Олексія Балицького на слуханнях у Комітеті з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Верховної Ради України на тему: "Екологічні проблеми видобування сланцевого газу в Україні", які відбулися з ініціятиви народного депутата від ВО "Свобода", голови комітету Ірини Сех.

"Україна – не Сполучені Штати, а Львівщина – це не Пенсильванія і не Техас, – зазначив у своєму виступі Олексій Балицький. – Львівщина – це курорти міжнародного значення з унікальними мінеральними водами, зокрема Трускавець, Моршин, Шкло, Великий Любінь. Львівщина – це також пам'ятки культури та історії. І, крім того, це густонаселений район, де неможливо видобувати сланцевий газ".

Депутат наголосив, що доки в Україні немає гідної влади і незалежних судів, не можна дозволяти такі ризиковані проєкти, як то видобування сланцевого газу. Крім того, громади стурбовані, що від погодження на розробку родовищ усунуто органи місцевого самоврядування.

"Я вважаю, що необхідно відкласти видобування в Україні, а тим часом проаналізувати, вивчити це питання й тоді ухвалювати рішення. І якщо ми будемо обирати між газом і здоров'ям, то я обираю здоров'я своїх дітей і своїх внуків", – наголосив свободівець.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Андрій Павлів: «Львів – ...

КОМЕНТАРІ