Олег Панькевич вимагає від уряду виконання зобов'язань перед шахтарями Львівщини та Волині

Олег Панькевич вимагає від уряду виконання зобов'язань перед шахтарями Львівщини та Волині

25.05.13 15:33 0 906
Народний депутат України від ВО "Свобода" Олег Панькевич вимагає від уряду виконання договірних зобов'язань перед вуглевидобувними підприємствами Львівсько-Волинського вугільного басейну та якнайшвидшого розгляду Кабінетом Міністрів України проєкту Загальнодержавної цільової програми модернізації та будівництва державних шахт у Львівсько-Волинському вугільному басейні на 2013–2020 роки. Про це йдеться в депутатському запиті Олега Панькевича до Прем'єр-міністра України, озвученому 24 травня 2013 року на сесії Верховної Ради України.

Олег Панькевич повідомляє, що ще 28 січня 2013 року звертався до Прем'єр-міністра України щодо невідкладного розгляду на засіданні Кабміну гострої соціально-виробничої ситуації у Львівсько-Волинському вугільному басейні, однак у відповідь отримав формальну відписку.

10–11 квітня цього року за клопотанням Олега Панькевича шахти Волинської і Львівської областей відвідала робоча група Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, яка засвідчила, що органи влади втратили контроль над ситуацією, внаслідок чого затоварення вугіллям стало не лише виробничою, але й техногенною проблемою, пов'язаною з можливим самозапаленням складських запасів. "Організувавши 2012 року продаж ТОВ "ДТЕК Трейдинг" державного пакета акцій ПАТ "Західенерго" на невигідних для шахтарів умовах та не забезпечивши належного рівня діяльности державного підприємства "Вугілля України", галузеве міністерство створило передумови для припинення функціонування Львівського і Волинського вугледобувних виробничих комплексів", – йдеться в запиті.

Народний депутат зазначає, що органи місцевого самоврядування Львівщини та Волині, місцеві громади стурбовані рішеннями уряду щодо підготовки до приватизації шахт. Він закликав прем'єра надати інформацію про виконання урядом договірних зобов'язань перед вугледобувними підприємствами Львівсько-Волинського вугільного басейну. Також свободівець вимагає не пізніше вересня 2013 року поставити на розгляд Кабінету Міністрів України проєкт Загальнодержавної цільової програми модернізації та будівництва державних шахт у Львівсько-Волинському вугільному басейні на 2013–2020 роки.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ