У Чернігові нагородили переможців конкурсу студентських робіт до Дня Європи в Україні

У Чернігові нагородили переможців конкурсу студентських робіт до Дня Європи в Україні

25.05.13 16:10 0 914
23 травня в експертному клубі «Чиста політика» нагородили переможців міського конкурсу студентських робіт, присвяченого Дню Європи в Україні, що проходив під назвою «Вчимося бути європейцями».

Конкурс ініційовано Чернігівським студентським порталом (http://stydent.org.ua/) за підтримки першого заступника Чернігівського міського голови Сергія Андроса, депутатів Чернігівської міської ради Олександра Шкурата і Артема Стаха, представника ЧОО «Комітет виборців України», директора КП «Паркування та ринок» Дмитра Синенка.

Сергій Олександрович привітав переможців і висловив готовність до співпраці, адже, за його словами, молоді люди здатні генерувати оригінальні ідеї і пропонувати нестандартні рішення. З огляду на власний досвід роботи у Верховній Раді, він вважає, що в процесі обрання зовнішньополітичного курсу Україна повинна пройти певний етап законотворчості, що наблизить нашу державу до загальноприйнятих стандартів.

Студенти, натомість, зауважили, що орієнтування на курс євроінтеграції може спричинити складнощі в торгово-економічних відносинах зі Сходом. Учасники зустрічі зійшлися на думці, що нашій державі потрібно в будь-якому разі навчити своїх громадян жити за правилами і при цьому вміти відстоювати власні права.

Організатори ставили за мету: популяризацію серед студентської молоді європейських цінностей та знань про відзначення Дня Європи в Україні; залучення молоді до діалогу щодо проблем та перспектив євроінтеграції України; формування і осмислення молоддю власної позиції у розвитку громади і суспільства загалом.

У конкурсі взяли участь студенти Чернігівського державного технологічного університету, Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка, Чернігівського державного інституту економіки і управління. Загалом надійшло 27творчих робіт, які були виконані у формі творів-ессе і стосувалися широкого спектру питань, пов’язаних з інтеграцією нашої держави до Євросоюзу. За рішенням журі та результатами онлайн-голосування визначено 7 кращих робіт.

Переможцями конкурсу стали:

І місце:Тамара Коляда (ЧДТУ)

ІІ місце:

Олексій Семибратов (ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка)

Юлія Ковтун (ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка)

ІІІ місце:

Катерина Мартиненко (ЧДІЕіУ)

Максим Тиндик (ЧДТУ)

Онлайн-голосування:

Сергій Мекшун (ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка)

Людмила Ніценко (ЧДІЕіУ)

Катерина Мартиненко (ЧДІЕіУ)

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Києві відбулася ...

КОМЕНТАРІ