Департамент цивільного захисту населення облдержадміністрації, Обласний медичний центр здоров’я та спортивної медицини попереджають: ОБЕРЕЖНО: БЛИСКАВКА!

Департамент цивільного захисту населення облдержадміністрації, Обласний медичний центр здоров’я та спортивної медицини попереджають: ОБЕРЕЖНО: БЛИСКАВКА!

25.05.13 12:09 0 805
Негода й блискавка, що не є рідкістю на Житомирщині, несуть чималу загрозу. Досить часто це природне явище обертається небезпекою для людей. Електричні розряди, відомі як блискавка, формуються всередині грозової хмари. При попаданні у різні об\'єкти блискавка спричиняє пожежі, а іноді й призводить до травмування та загибелі людей.

Для того, щоб уберегтися від удару блискавки, існують прості правила поведінки, виконання яких практично унеможливлює трагічне зіткнення людської долі з розрядами грому.

Якщо Ви перебуваєте під відкритим небом, слід негайно позбавитись усіх металевих предметів, які є на Вас чи при Вас. Не лягайте на землю, бо тим самим збільшуєте площу ураження розрядом. Краще сядьте, злегка нахиливши голову. Під час грому і блискавки ніколи не торкайтеся металевих споруд і залізних електроопор, опор мостів, дротяних огорож і подібних об\'єктів з металу.

Під час невеликої або короткочасної грози припиніть прогулянку на велосипеді. Якщо ж Ви перебуваєте у приміщенні, зачиніть всі кватирки, вікна, двері, бо протяги можуть \"спровокувати\" блискавку. У квартирах не користуйтеся водогоном, відкручуючи та закручуючи крани, тим більше не слід умиватися над раковинами або ваннами.

Утримуйтеся дзвонити по телефону, але якщо вже біда змусила викликати \"швидку допомогу\", чи пожежну бригаду, то зробіть це одразу ж після чергового розряду грози, швидко використавши невеличку паузу .

За повідомленням Департаменту цивільного захисту населення облдержадміністрації,

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: свято ...
Наступна новина: У Львові відбудеться VII ...

КОМЕНТАРІ